Gündem
  • 14.7.2024 13:28

HAMAS, İsrail'in öldürdük dediği El Kassam komutanı el Deif'in hayatta ve iyi olduğunu duyurdu

Al Mayadeen kaynağı: Komutan Muhammed el-Deif hayatta ve iyi durumda

İsrail işgalinin Han Yunus bölgesindeki el-Mavasi'de Direniş liderlerini hedef aldığı iddialarının ardından işgalciler bu söylemlerini kısmen geri çekti.

900 كغم متفجرات...هكذا حاولت إسرائيل اغتيال محمد الضيف

İsrail medyasının siyasi kaynaklara dayandırdığı habere göre, İsrail işgal güçleri, İzzeddin el-Kassam Tugayları Genel Komutanı Muhammed el-Deif'e yönelik suikast iddialarını "son saatlerde neredeyse doğrulanmış" bir şekilde dile getirmesinin ardından geri adım atmaya başladı.

Bu gelişme, daha önce güvenilir bir kaynağın El Mayadin'e Komutan Muhammed el-Deif'in iyi olduğunu teyit etmesinin ardından geldi ve İsrail'in yaralı olduğu yönündeki iddialarının asılsız olduğunu vurguladı.

نجا من سبع محاولات اغتيال : من هو المطلوب رقم 2 في غزة محمد الضيف؟ - I24NEWS

Aynı bağlamda Hamas hareketi, İsrail işgalinin Filistinli liderleri hedef aldığına dair iddialarının asılsız olduğunu teyit ederek, işgalcilerin Filistinli liderleri hedef aldığına dair iddialarının ilk kez olmadığını, daha sonra bu iddiaların asılsız olduğunun ortaya çıktığını belirtti .

Hareket, yaptığı açıklamada, bu iddiaların amacının, İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta gerçekleştirdiği korkunç katliamı örtbas etmek olduğunu vurguladı.

Han Yunus Katliamı'nın, işgalci hükümetin Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşını, çadırlarda, göç merkezlerinde ve yerleşim yerlerinde yaşayan silahsız sivilleri tekrar tekrar ve sistematik bir şekilde hedef alarak, onlara karşı en iğrenç suçları işleyerek sürdürdüğünü gösterdiği belirtildi.

Hamas, işgalcilerin uluslararası hukuku ve anlaşmaları hiçe saymasının ve silahsız sivillere karşı yaygın ihlallerde bulunmasının, ABD yönetiminin İsrail işgalinin aşırılıkçı hükümetine ve onun "terörist" ordusuna verdiği destek olmadan devam etmeyeceğini belirtti.

Gazze Medya Ofisi: İşgalin yalan söylemlerini yaymayın

Gazze Şeridi Hükümeti Medya Ofisi, İsrail işgal güçlerinin Filistinli liderleri hedef alma konusunda asılsız haberler, yalanlar ve asılsız söylentiler yaydığını doğruladı.

Açıklamada, İsrail'in bu asılsız iddialarının amacının, işgal güçlerinin El-Mavasi, Han Yunus bölgesinde işlediği korkunç suçtan dikkati uzaklaştırmak olduğu vurgulandı.

İşgalcilerin öne sürdükleri iddiaların, şu ana kadar 71 şehit ve 289 yaralıyla sonuçlanan korkunç katliamı meşrulaştırma çabasının başarısız olduğu belirtildi.

Hükümet Medya Ofisi ayrıca işgalcilerin Gazze Şeridi'ne karşı soykırım savaşının başlangıcından bu yana, sivillere ve zorla yerlerinden edilen Filistinlilere karşı işlediği suçları ve başarısızlıklarını örtbas etmek amacıyla kasıtlı bir aldatma politikası uyguladığını belirtti.

Güncellenme Tarihi : 14.7.2024 13:35

İLGİLİ HABERLER