Gündem
  • 24.10.2024 13:36

Hamas lideri Sinwar'ı şehit eden İsrailli komutan bombalı saldırıda öldü

İsrail Savunma Kuvvetleri yetkilileri Salı günü yaptığı açıklamada , geçen hafta Gazze Şeridi'nde Hamas militan lideri Yahya Sinwar'ı öldüren misyona liderlik eden deneyimli İsrailli muharip komutanın hafta sonu gerçekleşen bir bombalı saldırıda öldürüldüğünü söyledi.

Hamas liderini öldüren görevi yöneten İsrailli komutan bombalı saldırıda öldü

IDF Güney Komutanlığı komutanı Tümgeneral Yaron Finkelman, tugayın Rafah'taki ilk operasyonunu yönetmesinden saatler önce Albay Daksa ile konuştuğunu söyledi . Onu tanıdığı en iyi saha komutanlarından biri olarak adlandırdı ve her zaman önden liderlik ettiğini belirtti.

"Bu operasyonlar, bu çaba, nihayetinde Sinwar'ın ortadan kaldırılmasına yol açan koşulları yarattı. Onu ve mirasını her zaman hatırlayacağız ve mirası açıktır - görevi sürdürmek, durmamak, acıyı görmek - ve acı hepimiz için çok büyük - ve bunu netlik ve kararlılıkla yapmak," dedi General Finkelman, IDF'nin Telegram sosyal mesajlaşma sayfasına göre.

Haziran ayında 401. Zırhlı Tugay'ın komutasını devralan Albay Daksa , aynı zamanda 2006 İkinci Lübnan Savaşı'nın madalyalı gazisiydi. Hamas'a karşı yapılan çatışmalarda öldürülen altıncı IDF albayıydı. Yetkililer, IDF'deki bir diğer Dürzi subayı olan Yarbay Salman Habaka'nın Kasım 2023'te Gazze'de öldürüldüğünü söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 24.10.2024 13:20

İLGİLİ HABERLER