Gündem
  • 6.9.2024 22:32

HAMAS öldürülen Amerikalı rehinenin videosunu yayınladı.. İsrail sürekli bizi bombalıyor

Hamas, öldürülen Amerikalı tutuklunun videosunu yayınladı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik savaşı sırasında esir tutulan İsrailli-Amerikalı asker Hersh Goldberg-Polin için bir video yayınladı.

Goldberg-Polin'in cesedi, 1 Eylül'de Güney Gazze'deki bir tünelden diğer beş esirle birlikte ölü bulundu.
O sırada, üst düzey Hamas yetkilisi Izzat Al-Risheq, altı esirin İsrail hava saldırılarında öldürüldüğünü söyledi.

We all failed you': Heartbreak at funeral for Hersh Goldberg-Polin in  Jerusalem | The Times of Israel

Ancak İsrail ordusu, altı kişinin kurtarılmasından bir gün önce Hamas savaşçıları tarafından vurularak öldürüldüğünü belirterek, ölümlerinin arkasında Hamas'ın olduğunu iddia etti.

Hersh Goldberg-Polin: One of the most recognizable faces of the  heart-wrenching Israel hostage crisis | CNN

Goldberg-Polin, son sözlerinin yer aldığı videoda, İsrail'in "kendisini durmadan bombalamaya çalıştığını" söyledi.

"Sizden, Sayın Başkan Joe Biden ve Antony Blinken ve tüm Amerikalı vatandaşlarımdan, savaşı durdurmak, bu çılgınlığa son vermek ve beni hemen eve getirmek için elinizden gelen her şeyi yapmanızı istiyorum" diye ekledi.

Our Hersh - Tablet Magazine

El-Kassam Tugayları, bundan bir gün önce de iki İsrailli tutuklu, Aleksandr Lobanov ve Karmel Gat'ın cesetlerinin yer aldığı bir video yayınlamıştı.

Bu açıklama, Salı günü yayınlanan ve Ori Danino'nun kalıntılarının, beş diğer mahkûmla birlikte, Cumartesi günü Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta İsrail ordusu tarafından kurtarıldığı videonun ardından geldi.

El-Kassam Pazartesi günü, esir Edan Yeruşalmi'nin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetine, esir değişim anlaşmasıyla serbest bırakılması için gerekli tüm önlemleri almaları çağrısında bulunduğu bir mesaj yayınladı.

Bu arada Hamas, ölen İsraillilerin videolarını yayınlayarak İsrail'in iç cephesine baskı yapmış oldu. Son günlerde yüz binlerce İsrailli, tutukluların serbest bırakılması için bir anlaşma çağrısında bulunarak, tutukluların sağ salim evlerine getirilmesi için zamanın tükendiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 6.9.2024 22:43

İLGİLİ HABERLER