Gündem
  • 6.9.2024 22:27

Putin neden Harris'i destekliyor? Trump bakın ne dedi

Putin neden Harris'i Trump'a tercih ediyor?

Rusya Bilimler Akademisi Güvenlik Araştırmaları Merkezi'nden kıdemli araştırmacı Konstantin Blokhin, Başkan Vladimir Putin'in başkan adayı Kamala Harris hakkındaki sözlerinin "incelikli siyasi trolleme" olduğunu söyledi.

Bu, Amerikan işleri uzmanı Blokhin'in "Novosti" ajansına yaptığı açıklamalara göre geldi ve şöyle devam etti: "Bu çok incelikli bir siyasi trolleme ve Putin Biden'ı destekleyeceğimizi söylediğinde hem Biden'ın hem de Biden'ın Harris aslında ABD'ye zarar veriyor, "Onlar açıkça ABD'yi yanlış yöne götürüyorlar."

Uzman, Harris'in ABD başkanlık seçimlerini kazanması durumunda asıl kararların kendisi tarafından değil, Dışişleri Bakanı ve Ulusal Güvenlik Danışmanından oluşan ekibi tarafından alınacağına inanıyor.

ABD'de 5 Kasım'da yapılması planlanan başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti Kamala Harris, Cumhuriyetçi Parti ise Donald Trump tarafından temsil edilecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Uzak Doğusu'ndaki Vladivostok kentindeki Doğu Ekonomik Forumu'nun genel kurulunda alaycı bir şekilde, Rusya'nın "ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Kamala Harris'i desteklediğini çünkü onun bulaşıcı kahkahasının her şeyin kötü olduğu izlenimini verdiğini" söyledi. iyi.”

Daha önce CBS tarafından yapılan bir kamuoyu anketi,  Harris'in önümüzdeki seçimlerde halk desteği açısından Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın önünde olduğunu ortaya koymuştu .

Trump: Putin'in Kamala Harris'i desteklemesine nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum
İle

Bu gelişme, Putin'in RT'ye verdiği röportajda Trump'tan ziyade Kamala Harris'i tercih ettiğini söylemesinin hemen ardından geldi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kamala Harris'e verdiği destek konusunda nasıl tepki vereceğini bilmediğini, kırgınlık mı yoksa takdir mi duyması gerektiğini sorguladı.

"O [Putin] Kamala'yı destekledi ve onu arayıp 'Çok teşekkür ederim' demem gerekip gerekmediğini bilmiyordum, ama o Kamala'yı destekledi... Bu konuda tam olarak ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Hakaret mi ettim yoksa bana iyilik mi yaptı bilmiyorum," dedi Trump New York Ekonomi Kulübü'ndeki bir etkinlikte.

Bu, Putin'in RT ile yaptığı bir röportajda Trump'tan ziyade Kamala Harris'i tercih ettiğini söylemesinden kısa bir süre sonra geldi . Ancak, nihai kararın başkanlarını seçerken Amerikan halkına ait olduğunu söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby ise Putin'in ABD başkanlık seçimlerine ilişkin herhangi bir yorum yapmaktan kaçınması gerektiğini söyledi.

Putin, Şubat ayında ABD'li mevkidaşı Joe Biden'ı Donald Trump'a kıyasla daha " öngörülebilir " olarak nitelendirmiş, ancak Kremlin'in Kasım ayındaki seçimlerden kim galip çıkarsa çıksın onunla işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtmişti.

Bir gazetecinin, olası adaylar olan Demokrat aday ve Cumhuriyetçi öncü Trump arasındaki Rusya'nın tercihi hakkında soru sorması üzerine Putin, "Biden daha deneyimli. Tahmin edilebilir, eski kafalı bir politikacı." dedi.

Putin, seçimden sadece birkaç hafta sonra 82 yaşına girecek olan Biden'ın yaşı ve sağlık durumuyla ilgili soruları reddetti.

Putin, Cenevre'deki zirveyi kastettiği açıkken, "Üç yıl önce Bay Biden ile tanıştığımda, doğru, insanlar zaten onun beceriksizliklerinden bahsediyordu ama ben böyle bir şey görmedim" dedi.

Bu yılın başlarında üç Amerikalı gazetecinin yürüttüğü bir araştırma, ABD istihbarat teşkilatının, Putin'in 2016 ABD başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton yerine Donald Trump'ı desteklediği yönünde iddialar ürettiğini ortaya çıkardı.

Ocak 2017'de ABD Ulusal İstihbarat Direktörü tarafından yayımlanan İstihbarat Topluluğu Değerlendirmesi'nde (ICA), Putin'in Trump'ın seçimi kazanmasını tercih ettiği belirtiliyordu.

Ancak gazeteciler Michael Shellenberger, Matt Taibbi ve Alex Gutentag, yaptıkları kapsamlı araştırma sonucunda değerlendirmeyi yapanların bu iddiaya ilişkin istihbarat uydurduklarını tespit etti.

Bilgiler, Trump-Rusya skandalının kökenlerini araştıran Temsilciler Meclisi Daimi Seçilmiş İstihbarat Komitesi'ne (HPSCI) yakın kişilerden elde edildi.

Raporda ayrıca HPSCI soruşturması bulgularının yayınlanmasının engellendiği belirtiliyor.

Güncellenme Tarihi : 6.9.2024 22:31

İLGİLİ HABERLER