Dünya
  • 12.9.2024 23:00

HAMAS'la İsrail savaştı, Mısır battı

Mısır.. Ünlü bir gazeteci Mısır'ın Gazze'deki savaş sonucu yaşadığı büyük kayıpları şöyle sıralıyor (video)

Mısırlı gazeteci Ahmed Musa, bölgede yaşanan gergin olaylar ve İsrail'in Gazze Şeridi'nde başlattığı savaş nedeniyle Mısır'ın uğradığı kayıpların boyutlarını ortaya koydu…

Ahmed Musa, Mısır'ın "Sada El Balad" uydu kanalında yayınlanan "Sorumluluğum Üzerine" programında, Mısır'ın Süveyş Kanalı'nda yaklaşık 6 milyar dolar kaybettiğini, Kızıl Kriz nedeniyle Mısır Süveyş Kanalı'nın gelirlerinin azaldığını söyledi. Deniz.

Süveyş Kanalı'ndan günde 75-80 geminin geçtiğini ancak İsrail'in Gazze'ye açtığı savaş nedeniyle Kızıldeniz bölgesinde yaşanan olaylar nedeniyle bu sayıların azaldığını, kanaldan günlük olarak geçen gemi sayısının ise azaldığını ifade etti. 37 gemiyi geçemez.

İsrail'in Gazze ve Filistin topraklarına karşı başlattığı bu savaşta en çok kayıp veren ülkenin Mısır olduğunu, bunun bedelini Kahire'nin ağır ödediğini belirtti.

Husilerin Kızıldeniz bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıların savaşı durdurmadığını, Filistin halkına yönelik soykırımı durdurmadığını ve İsrail'i etkilemediğini ancak bu operasyonların küresel ticaret hareketini kaybettirdiğini ve Mısır ekonomisini etkilediğini anlattı. .

 

Güncellenme Tarihi : 13.9.2024 00:17

İLGİLİ HABERLER