Sağlık
  • 1.7.2012 00:55

Hamileler dikkat!

 Hollanda'da 4 yıl süren araştırmanın sonuçları açıklandı. Uzmanlar uzun süre ayakta kalmanın ceninin gelişimini olumsuz etkileyebileceği konusunda uyardı.

2002- 2006 yıllarını kapsayan araştırma, hamilelerin uzun süre ayakta durması cenin gelişimini yavaşlatabileceği sonucunu ortaya çıkardı. Çevre ve mesleki konuların sağlıkla bağlantısını inceleyen Occupational and Environmental Medicine dergisi için yapılan araştırma kapsamında 4.680 anne adayı hamilelikleri süresince takip edildi. Araştırma ekibinin başındaki isim Prof. Alex Burdorf ' uzun süre ayakta duran kadınların kafalarının normalden küçük olduğunu' söyledi. Bu oranın bir santimetreden küçük olduğunu kaydeden Burdorf  'bu da anneleri ayakta çok duran bebeklerin başlarının normalden yüzde üç küçük olduğu anlamına geliyor' dedi.

Gebelikte ağır taşımanın riski var mı?

Araştırmada  dikkat çeken bir başka sonuç, hamileliğin 36. haftasına kadar çalışmanın etkilerine dair idi. Araştırma, normal şartlarda beklenen doğum tarihinden 4 hafta öncesine kadar çalışan annelerin bebeklerinde boy ve ağırlığın yanısıra erken doğum konusunda da risk olmadığı gerçeğini ortaya koydu. Öte yandan sonuçlar, bilinenin aksine hamile iken ağır taşımanın da bebeğin doğumunu olumsuz etkilemediğini ancak düşük bir oran olsa da fetusun gelişimini olumsuz yönde etkileyebileceğini gösterdi.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:01

İLGİLİ HABERLER