Gündem
  • 14.8.2024 09:00

Hangi belediye başkanları ve milletvekilleri AK Parti'ye katılacak? İşte isimler

İşte kulislerde konuşulan isimler..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti MYK toplantısı 2 saat sürdü. Toplantıda, Zafer Sırakaya'nın sunumu sırasında parti teşkilatının yurtdışı atamaları yapıldı. Hayati Yazıcı, "yeni anayasa" çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı ve bu çalışmaların eylül ayında Yazıcı başkanlığında başlatılmasına karar verildi. Yazıcı; anayasa hukukçuları, sosyologlar, siyaset bilimcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle birlikte bir anayasa hazırlık süreci yürütecek. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise çalışmanın Meclis ayağını üstlenecek. Erdoğan, çalışmanın bir an önce tamamlanmasını istedi.

‘KARAR AŞAMASINDAYIZ’

Erdoğan, toplantıda A takımına partiye yeni katılacak isimlerin olduğunu ifade ederken, “İsimler konusunda karar aşamasındayız. Biz kendini yeni koşullar altında her daim yenilemeyi bilen bir hareket olarak Türkiye Yüzyılı’nın inşasına katkıda bulunacak herkesle her yerde beraber çalışmaya hazırız. Bu fikrimiz bakidir” dedi.

‘GENÇLİK ARAŞTIRMASI’ ERDOĞAN’A SUNULDU

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, toplantıda gençlerin yaşam tarzından yaşadığı sorunlara, gelecek beklentilerinden oy verme alışkanlıklarına kadar pek çok başlıkta eğilimlerini ölçtüğü 2024 Türkiye Gençlik Araştırması’nın sonuç raporunu sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anketle ilgili yorum yapmadığı, verileri not aldığı belirtildi.

KULİSLERDE KONUŞULAN İSİMLER

Siyaset kulislerinde AK Parti’ye katılacak milletvekilleri olarak isimleri dillendirilenler arasında İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekilleri Ersagun Yücel ve Seyithan İzsiz ile yine İYİ Parti’den ayrılan Adana Milletvekili Bilâl Bilici bulunuyor. Ayrıca Gelecek Partisi’nden Selim Temurci, Nedim Yamalı ve İsa Mesih Şahin’in de AK Parti’ye geçebileceği konuşuluyor.

Güncellenme Tarihi : 14.8.2024 09:28

İLGİLİ HABERLER