Gündem
  • 14.8.2024 09:30

Rus kamikaze İHA’sı Lancet Ukrayna tanklarını duman etti

Lancet kamikaze İHA’ları hedeflerine çarpmak ve çarpmanın ardından patlamak üzere tasarlanmış insansız hava aracı sistemleridir. Özellikle sabit hedeflere karşı etkili olan Lancet İHA, Ukrayna’lı güçlerin karşı tedbirlerini artırmasına yol açtı.
Kontrol merkezine göre 50 kilometre etkili olan Lancet, Rus Ukrayna savaşında en çok kullanılan kamikaze dronu..

Bir Amerikan gazetesi Rus "Lancet" insansız hava araçlarının etkinliğini övüyor

Amerikan gazetesi The National Interest, Rus "Lancet" insansız hava araçlarının bugün savaşlarda en etkili silahlardan biri olarak kabul edildiğini bildirdi.

Gazete, insansız hava araçlarının son yıllarda muharebe operasyonlarındaki rolünün önemli ölçüde arttığına, bunların tankları ve gemileri imha etmek ve hassas askeri saldırıları yönlendirmek için kullanıldığına dikkat çekti.

Gazete, bugün "en ölümcül drone'lar" arasında saydığı askeri drone'lardan bazılarının listesini yayınladı. Listede Rus "Lancet" drone'ları, Amerikan MQ-9 Reaper drone'ları, İran'ın Mohajer-6 çok amaçlı drone'ları yer aldı. ve Türk Bayraktar TB-2 dronlarının yanı sıra Amerikan Sustalı dronları.

VIDEO: Russian Lancet Drone Range Doubles, Hits Ukrainian MiG-29 Jet -  Business Insider

National Interest, Rus "Lancet" insansız hava araçlarının havada 40 dakika uçabildiğini, 40 km'ye kadar mesafe kat edebildiğini, 3 kilograma kadar savaş başlığı taşıyabildiğini, keşif görevi yürütebildiğini ve intihar uçağı görevi görebildiğini bildirdi. uçuşları sırasında koordinatlar (GPS) veya kameralar aracılığıyla yönlendirilir.

Incredible: Lancet Kamikaze UAV flew a record distance to damage a  Ukrainian MiG-29 fighter - YouTube

Rus "Rossiyskaya Gazeta" gazetesi daha önce, "Lancet" insansız hava araçlarının, Rusya'nın özel operasyonu sırasındaki kullanım sonuçlarına göre büyük güncellemelerden geçtiğini ve versiyonlarına bağlı olarak 40 ile 70 km arasında değişen mesafelere uçabildiklerini belirtmişti. Yüksek patlayıcı harp başlıkları içerir ve kompozit malzemelerden yapılmış yapıları sayesinde düşman radarları tarafından tespit edilmesi zordur.

Güncellenme Tarihi : 14.8.2024 09:43

İLGİLİ HABERLER