Medya
  • 2.9.2024 21:37

Havuza alınmayan başörtülü kadından Oğuz Tongsir hakkında suç duyurusu

TSYD'nin Beşiktaş'taki tesislerinde yaşanan skandalda yeni gelişmeler yaşnamaya devam ediyor. Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi Mehmet İzmirlioğlu'nun eşi Merve İzmirlioğlu, derneğin yüzme havuzuna başörtülü olduğu gerekçesiyle alınmamasına ilişkin Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde önceki gün yaşanan skandala tepkiler çığ gibi büyüyor. TSYD Üyesi Kameraman Mehmet İzmirlioğlu, çocukları ve eşi Merve İzmirlioğlu ile derneğin İstanbul Levent'teki havuzuna giderken eşinin başörtülü olması nedeniyle içeriye girmesine izin verilmedi. Sadece çocukların havuza gireceğini ve eşinin havuza girmeden kenarda oturacağını söylemesine rağmen görevliler, Mehmet İzmirlioğlu ve ailesini kapalı havuza yönlendirdi.

Bunu kabul etmeyen İzmirlioğlu, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir'le görüştü. Başkan Tongsir, havuzun dernek tarafından işletildiğini ve kurallara göre yönetildiğini söyledi. İzmirlioğlu bu durumu şikâyet edeceğini söyleyince Tongsir bu kez "İstediğin yere şikâyet edebilirsin, elinden geleni de ardına koyma" yanıtını verdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın ardından İstanbul Valiliği, başörtülü bir kadının Türkiye Spor Yazarlar Derneği (TSYD) havuzuna alınmadığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığını bildirdi. Bugün ise soruşturma kapsamında Merve İzmirlioğlu Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek ifade verdi.

SAVCILIĞA İFADE VERDİ

Merve İzmirlioğlu savcılık ifadesinde, yaşanan skandalı anlatarak TSYD başkanı Oğuz Tongsir'in eşine "Sen eşini şortlu adamların yanına sokmaya utanmıyor musun ? Kapalılara kapalı havuz açık daha ne istiyorsunuz?" dediğini söyledi. İzmirlioğlu, "Çocuklarım bana 'Anne sen kapalı olduğun için mi bizi havuza almadılar' dedi. Bu durum benim için kabul edilemez ve çağ dışıdır" diyerek Tongsir ve yönetim kurulu üyelerinden şikayetçi olduğunu belirtti.

BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDULAR

Merve İzmirlioğlu ve eşi ifade işlemlerinin ardından basın açıklamasında bulundu. İlk olarak Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi Mehmet İzmirlioğlu, dernek başkanı Oğuz Tongsir hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Açıklamasında, ailesiyle birlikte havuza girmek için gittiklerini, orada bulunan bir görevlinin kendisine "Eşin kapalı, açık havuzdan yararlanamayacaksınız" dediğini ve bu karar sahibinin başkan Oğuz Tongsir olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 2.9.2024 21:38

İLGİLİ HABERLER