
Hayfa Belediye Başkanı : İran çok stratejik iki noktayı vurdu, barış istiyorum
Hayfa Belediye Başkanı, İran'ın füze saldırısının ardından barışa ihtiyaç olduğunu vurguladı..
Kuzey İsrail kenti Hayfa'nın belediye başkanı, Cuma günü CNN'e yaptığı açıklamada, "Oyunun adı barış" dedi ve Başkan Donald Trump'ın ABD'nin İran'a karşı İsrail'in askeri harekatına katılıp katılmayacağına karar vermek için verdiği iki haftalık sürenin çok uzun olduğunu söyledi.
İsrail'in Hayfa Belediye Başkanı Yona Yahav, İran'ın İsrail'e kısa süre önce düzenlediği misilleme saldırılarında şehirdeki 2 stratejik noktanın vurulduğunu açıkladı.

Yahav'ın "Çok üzgünüm. İranlılar iki stratejik noktayı vurdu. Hayfa sakinlerine şunu söylüyorum talimatlara uyun." dediği aktarıldı.
İran'ın kısa süre önce 20'den fazla füzeyle İsrail'in kuzeyind
CNN'den Nic Robertson'a, yeni bir İran füze saldırısının ardından kentten konuşan Belediye Başkanı Yona Yahav, kimsenin ölmediğini doğruladı. İsrail acil servislerine göre, saldırılar sırasında Hayfa'da toplam 21 kişi yaralandı, bunlardan üçü ağır yaralı.
Yahav ayrıca 10 savaş deneyimlediğini belirterek, "Savaşları sevmiyorum" dedi ve "Oyunun adı barış" diye ekledi.
Kültürel açıdan karışık bir yapıya sahip olan şehrinin 100 yıldan fazla bir süredir hem Yahudilere hem de Araplara barışçıl bir yuva olduğunu söyledi .
Yahav, İran ile Avrupa ülkeleri arasında Cenevre'de yürütülen görüşmelere ilişkin soruya, nihai sonucun bir barış anlaşması olmasını umduğunu söyledi.
Belediye başkanı, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik ABD eylemlerine karar vermesi için verdiği iki haftalık sürenin "çok fazla" olduğunu, savaş ortamında yaşayanların yaşamasının zor olduğunu söyledi.
"Trump'tan alamadığım sabit bir cevap var ve bu beni rahatsız ediyor" dedi.
"Çünkü ben istikrarı seviyorum ve onun bana bu istikrarı vermesi gerektiğini düşünüyorum."
Güncellenme Tarihi : 20.6.2025 21:40