Gündem
  • 14.9.2021 23:45

HDP resti çekti, Kılıçdaroğlu ve Akşener'in adaylık hevesi kursaklarında kaldı

HDP'li Ferhat Encü'den Millet İttifak'ına rest: İstemediğimiz kişi Cumhurbaşkanı olamaz..

Millet İttifakı'nda kimin Cumhurbaşkanı adayı olacağı tartışmaları alevlenirken, CHP ile İYİ Parti arasındaki ipler iyice gerildi. İki partinin üyeleri de görüş ayrılıklarını sert açıklamalarla savunurken, ittifakın gizli ortağı HDP'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan HDP'li Ferhat Encü, "HDP’nin istemediği kişi cumhurbaşkanı olamaz" dedi.

Yaptıkları her açıklamada erken seçim çağrısı yaparak algı yönetmeye çalışan Millet İttifakı'nın ortakları 'Cumhurbaşkanı adayı' konusunda birbirlerine girdi.

MİLLET İTTİFAKI'NDAN ADAY KİM OLACAK KAVGASI

CHP'li ve İYİ Partili isimer her gün bu konu üzerindne tartışma yaşarken, birbirlerine karşı sert açıklamalarda bulundu. Parti üyelerinin çekişmesine Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olunca, akıllara 'Millet İttifakı bölünüyor mu?' sorusu geldi.

HDP'DEN MİLLET İTTİFAKINA REST

Bu süreçte gizli ittifak ortakları HDP ise yerel seçimlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Millet İttifakı ile yola devam etmek istedi. Yaptıkları her açıklamada ittifakın içinde olduklarını dile getiren HDP'li isimler istedikleri olmazsa başka bir yolu izleyeceklerini ifade ediyor.

"HDP'NİN İSTEMEDİĞİ KİŞİ CUMHURBAŞKANI OLAMAZ"

Bu konuda Millet İttifakı'na sürekli olarak rest çeken HDP'den bir açıklamada daha geldi. HDP'li Ferhat Encü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "HDP'nin istemediği kişi Cumhurbaşkanı olamaz! Nokta!" ifadelerine yer verdi.

HDP'li Çepni'den ittifak ortaklarına uyarı: HDP ile yan yana geldiğini söylemekten kaçınanlar ülkeye demokrasi getiremez

HDP'li Murat Çepni, katıldığı canlı yayında, CHP ve İYİ Parti ile kurdukları ittifaka ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kendileriyle ittifak yaptıklarını kamuoyuna açıklayamayan ortaklarına uyarıda bulunan Çepni, "HDP ile yan yana gelmek istemeyen, bizimle ortak söz söylemekten kaçınan aklın bu ülkeye demokrasi getirme şansı yoktur. Muhalefeti uyarıyoruz, kimse HDP'nin oyları üzerinden iktidar kuramaz" dedi.

HDP vekili Murat Çepni, Artı TV'de katıldığı canlı yayında, 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ittifak çalışmalarını değerlendirdi.

CHP ve İYİ Parti ile 2019 yerel seçimlerinde kurdukları ittifakın geleceğine ilişkin konuşan Çepni, muhalefet temsilcilerine 'uyarıda' bulunarak "HDP'ye yaklaşımınız yanlış" ifadelerini kullandı.

"HDP İLE YAN YANA GELDİĞİNİ SÖYLEMEKTEN KAÇINANLAR ÜLKEYE DEMOKRASİ GETİREMEZ"

Partilerinin bu ülkenin bir gerçeği olduğunu vurgulayan Çepni, "6-7 milyon oydan bahsediyoruz. Bunu yok sayan, bununla yan yana gelmek istemeyen, bizimle söz söylemekten kaçınan aklın bu ülkeye demokrasiyi getirme şansı yoktur." dedi.

"MUHALEFETİN TUTUMU YANLIŞ"

Sözlerinin devamında "Muhalefetteki arkadaşlarımızı uyarıyoruz." diyen Çepni, "HDP’nin oyları üzerinden kimseye iktidar kuramaz. 'HDP bize oy versin ama biz HDP ile yan yana gelmeyelim'... Bu yaklaşım yanlış. HDP açısından onur kırıcı bir tutum olduğu için söylemiyorum bunu." şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.9.2021 00:20

İLGİLİ HABERLER