Gündem
  • 13.1.2024 16:16

HDP'nin hazine yardımı blokesini kaldırmıştı.. Mehmetçiğe sıkılan kurşunlar Anaya Mahkemesi'nden

Yakalanan teröristlerin itiraflarında HDP'nin Kandil'e düzenli para yolladığı belirtildi. Bu paranın HDP'nin aldığı hazine yardımından çıktığı da emniyet güçlerinin dinleme ve takibi sırasında ortaya çıktı.
Bunun üzerine Yargıtay, HDP'ye verilen hazine yardımı üzerine bloke koydu.

AYM, HDP'nin Hazine yardımı blokesini kaldırdı.
Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatılması istemli davada, partinin Hazine yardımı hesabına tedbiren bloke konulması kararını kaldırdı.
Ceza davası prosedürü izlenen kapatma davasında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine, partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına 5 Ocak'ta tebdiren bloke konulmasına karar verilmişti.

Partinin, bu kararın kaldırılması talebi, AYM Genel Kurulu tarafından ele alındı.

Heyet, partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına tedbiren bloke konulması kararını kaldırdı.

Kararın, Anayasa Mahkemesi heyetinin 7'ye karşı 8 üyesinin oy çokluğuyla alındığı öğrenildi.


ANAYASA MAHKEMESİ'NİN REZALETİYLE İLGİLİ BİR YAZI KALEME ALAN NEDİM ŞENER ŞÖYLE DEDİ;

ANAYASA Mahkemesi 5 Ocak 2022 günü, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine; “Terör örgütü ile organik bağının devam ettiği ve Hazine yardımının PKK’ya aktarıldığı” gerekçesiyle; HDP’nin Hazine yardımı bulunan hesaplarına geçici bloke konulmasını istediğini 7’ye karşı 8 üyenin oyuyla kabul etmişti.

AYM, koşullarda hiçbir değişiklik olmamasına rağmen bir üyenin oyunu değiştirmesiyle bu kez 7’ye karşı 8 oyla hesaplara konulan blokeyi kaldırma kararı aldı.

SKANDAL KARAR

Anayasa Mahkemesi’nin daha önce “terör örgütü PKK’nın amaçları doğrultusunda kullanılacağı” gerekçesiyle durdurduğu HDP’nin Hazine yardımının ödenmesine yol açan kararı üç yönden skandal.

İlki, halen süren kapatma davasında sayısız delil ve tanık ifadelerine rağmen böyle bir karar vermesi, tam bir hukuki skandaldır.

İkincisi, daha bir ay önce terör örgütü PKK’nın amaçları doğrultusunda kullanılacağı gerekçesiyle Hazine yardımının kullanımını durduran Mahkeme, şimdi tam tersi bir kararla kendisiyle çelişerek bir başka skandala imza attı.

Üçüncüsü AYM, seçim nedeniyle üçe katlanan ve 539 milyon lirayı bulacak Hazine yardımının, HDP üzerinden PKK’nın eylemlerinin bile finanse edilmesinde kullanılmasına yol açabilecek.

 

Güncellenme Tarihi : 13.1.2024 16:28

İLGİLİ HABERLER