Gündem
  • 13.1.2024 17:15

İsrail'in bombaladığı Filistinli şampiyon kareteci kız şehit oldu

İsrail bombalamasında yaralanan...Filistinli karate şampiyonu Nagham Abu Samra, Sina'daki bir hastanede hayatını kaybetti

Karate oyuncusu Nagham Abu Samra

Filistin Olimpiyat Komitesi, Filistinli karate şampiyonu Nagham Abu Samra'nın 11 Ocak 2024 Perşembe akşamı Mısır'ın Kuzey Sina Valiliği'nin Bir el-Abd kentindeki bir hastanede yaralanması sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Olimpiyat Komitesi Başkanı Korgeneral Jibril Rajoub, Komitenin Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, Filistin Karate Federasyonu sistemi ve merhum Nagham'ın ailesi için yas tuttu ve şunları söyledi: “Sporcu Nagham, Filistin sporları için bir rol modeldi. Karate sporunun Gazze Şeridi'nde kızlar arasında yayılması için gösterdiği çaba."

Geçtiğimiz Aralık ayında Nagham'ın ailesinin Nuseyrat kampındaki evi İsrail işgali tarafından bombalandı ve hastaneye kaldırılarak bacağı kesildi ve yoğun bakımda kaldı.

Oyuncunun ailesi, Nagham'ın sektörden çıkışını kolaylaştırmak için sosyal medya üzerinden tüm resmi makamlara çağrıda bulundu. Gerekli tedaviyi ve tıbbi bakımı almak.

 

Açıklamada, "Nagham Gazze'den Mısır'a gitmek üzere ayrıldı ve ardından tedavi görmek ve protez uzuvlar taktırmak için Türkiye'ye taşınacaktı, böylece hayatına devam edip atletik ve akademik hayalini tamamlayabilecekti."

Şöyle devam etti: "Nagham Abu Samra, Sina'da hastanede seyahat edebilmek için sağlık durumunun iyileşmesini beklerken hayatını kaybetti ve Filistin sporu ve karate üzerinde olumlu bir etki bıraktı."

Kahramanın yolculuğu, Nagham Abu Samra

Filistinli oyuncu Nagham Abu Samra, 2017 ve 2018 yıllarında “Filistin Şampiyonası” yarışmasında Filistin düzeyinde ikincilik, Gazze Şeridi düzeyinde ise birincilik elde etmişti.

Abu Samra, 2011 yılında yaş grubu turnuvalarında erken yaşta siyah kuşak aldı ve daha sonra dövüş sanatlarında Filistin milli takımına katıldı. 

Saldırganlık nedeniyle sağlık sektörünün kötüleşmesi ve tıbbi malzeme kıtlığı yaşanırken, İsrail'in özellikle sağlık personeli ve hastaneleri hedef alarak sektör üzerindeki ablukayı sıkılaştırması ışığında binlerce yaralıya acil ve gerekli operasyonlar yapılması gerekiyor. 

Spor arenasının şehitleri

Bu saldırı sonucu Filistin spor camiası ağır kayıplara uğramış, Filistin'de plaj futbolu, işgal ordusunun son olarak Gazze Şeridi'ndeki Cebeliye kampını bombalaması sonucu şehit olan kahramanları Hasan Ebu Zuaiter ve İbrahim Kusaya'yı kaybetmiştir. ay. 

Ayrıca İsrail saldırganlığı, Gazze'de devam eden savaşın ilk günlerinde Filistin milli takımının yıldızı ve Beit Hanoun Al-Ahly kulübü oyuncusu Rashid Dabour'un şehit olmasına yol açtı.

Filistin Basketbol Federasyonu da, futbolcusu Nazir Atta Al-Nashash'ı kaybeden Bureij Hizmetler Kulübü oyuncusu Bassem Al-Nabahin'in şehadetini duyurdu. 

Judoda Filistin milli takım oyuncusu Abdul Hafeez Al-Mabhouh'u, Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Muhammad Al-Dalu'nun da hedef alındığı saldırı sırasında şehit olması nedeniyle kaybetti.

Gazze Şeridi Spor Yüksek Konseyi, onlarca stadyum ve kulübü tahrip eden ve bazılarını "gözaltı, işkence ve infaz merkezlerine" dönüştüren işgal ordusunun yüzlerce Filistinli oyuncu ve sporcuyu hedef almasını kınadı. 



 

Güncellenme Tarihi : 13.1.2024 17:25

İLGİLİ HABERLER