Gündem
  • 29.3.2013 12:08

"Hırsızlık yapmayın, bize gelin iş verelim"

FATİH KEÇE-YUSUF KOYUN
ADANA  - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında cezaevinden çıkan bazı kişilerin yeniden hırsızlık olaylarına karışarak cezaevine girdiğini belirterek, "Tekrar hırsızlık yaparak hayatınızı karartmayın. Devletin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurduğunuzda yardım yapılacak, hatta size iş bulunacaktır" dedi.
Adana İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Tatar, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a hısızlık olaylarıyla ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Coş, son dönemlerde Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest kalan özellikle bazı kişilerin yeniden hırsızlık yaparak cezaevine döndüğünü görmenin kendisini üzdüğünü söyledi. Vali Coş, komutanın anlattığı olayda da daha önce hırsızlık suçundan kaydı bulunan ve cezaevinden çıkan şahsın tekrar hırsızlık yaparak cezaevine girdiğini belirterek, "Cezaevinden tahliye edilen vatandaşlarımıza uyarıda bulunmak istiyorum. Cezaevinden belirli şartlarda erken tahliye edilen vatandaşlarımız var. Bunların bir kısmının maalesef suça karıştıklarını üzülerek görüyoruz. Temenni ediyoruz ki vatandaşlarımızın tekrar cezaevine girmemesi için suçtan uzak kalmalarını temenni ediyorum" diye konuştu.
Vali Coş, cezaevinden çıkanların acil ihtiyaçları olmaları durumunda bağlı bulundukları kaymakamlık ve belediyelere başvurması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:
"Eğer bir ihtiyaçları varsa, eğer acil bir durumları varsa, kaymakamlıklarımız sosyal yardımlaşma vakıflarımız, yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz, bu tür vatandaşların acil ihtiyaçlarını hırsızlık yapmadan da karşılayabilecek durumdadır. Böylesi 300-500 liralık şeyler için insanların geleceğini karartmasına hiç gerek yok. Bizim bu manada devletimizin ilgili birimleri, vakıfları vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyor."
Cezaevinden çıkan vatandaşlara basın aracılığıyla bir uyarıda bulunmak istediğini belirten Vali Coş, "Çünkü son zamanlarda bu şahıslardan suç işleyenler, özellikle hırsızlık suçuna karışanların yoğunluk arz ettiğini görüyoruz. Bu kötü alışkanlıktan uzak kalmaları için eğer bize başvururlarsa kendilerine iş bulmalarında ve acil ihtiyaçların giderilmesinde yardımcı olabileceğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.
Vali Coş, konuşmasının ardından Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı anı defterini imzaladı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:47

İLGİLİ HABERLER