Gündem
  • 2.10.2024 10:08

Hizbullah 3 askeri birliği vurdu çok sayıda İsrail askeri öldü

Hizbullah Çarşamba günü savaşçılarının "İsrail'in Misgav Am yerleşimindeki önemli bir piyade kuvvetini roket ve topçu ateşi kullanarak hedef aldığını ve doğrudan ve kesin bir vuruş gerçekleştirdiğini" duyurdu.

Grup ayrı bir açıklamada, Shtula yerleşimindeki bir grup İsrail kuvvetini Burkan roketleriyle vurduğunu ve bunun sonucunda doğrulanmış can kayıpları olduğunu iddia etti.

Hizbullah savaşçıları sınıra yakın güçlere saldırı düzenliyor

Hizbullah savaşçıları saat 07.40'ta Metulla askeri üssünde İsrail işgal güçlerinin mevzilerini vurdu. Hedef alındığı doğrulandı. 

İsrail işgal güçlerine bağlı bir başka grup da saat 08.05'te Kfar Kila kasabasının karşısında aynı noktada çok sayıda roketle hedef alındı. 

Hizbullah savaşçıları 50 dakika sonra Aytarun kasabasının karşısındaki Avivim yerleşiminde bir grup İsrail askerini bombaladı. 

Hizbullah savaşçıları, işgal altındaki Safad kentinin doğusunda, sınırdan yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Roş Pina yerleşim yeri yakınlarında bir grup İsrail askerine saat 10:00'da bir dizi roket ateşledi. Bu, Direniş'in İsrail'in cephe gerisindeki hareketlerini izleme yeteneğini gösterdi. 

Dovev askeri kışlasında bir grup İsrail askeri saat 10.30'da Falaq-2 roketleriyle vuruldu. 

Ardından Direniş savaşçıları, İsrail işgali altındaki Lübnan'ın Kefar Şuba Tepeleri'ndeki el-Ramtha ve el-Summka askeri üsleri arasında konumlanan İsrail güçlerine 32 Katyuşa tipi roket topu attı. 

Direniş güçleri Salı günü saat 13:40'ta Metulla askeri üssündeki işgal güçlerini üçüncü kez bombaladı.

Eş zamanlı olarak, Metulla yakınlarındaki Kfar Giladi'de Direniş savaşçıları, yerleşim yerindeki İsrail işgal güçlerine karşı bir dizi roket saldırısı düzenliyor. 

Akdeniz kıyısındaki Ras al-Nakura deniz üssüne ise İsrail işgal güçlerine ait roketli saldırı düzenlendi.

Sahile yakın Betzet yerleşim yerindeki İsrail işgal güçlerine bir dizi Katyuşa roketi de atıldı.

Salı günü dördüncü kez, Metulla askeri üssünde bulunan İsrail işgal güçleri, saat 20.00'de Hizbullah Direniş savaşçıları tarafından hedef alındı. 

Gecenin ilerleyen saatlerinde saat 21.50'de Hizbullah savaşçıları Metulla'nın güneyindeki Beyt Hillel'deki İsrail topçu mevzilerini bombaladı. 

Kuzey İsrail'deki en büyük hastane, kuzeyde "olay" olduğunu doğruladı

CNN'den Irene Nasser ve Eugenia Yosef'ten

İsrail'deki Rambam Hastanesi'nden bir sözcü, CNN'e yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyinde bir "olay" yaşandığını ancak tedavi için hastaneye kaldırılan kişi sayısı hakkında yorum yapamayacaklarını söyledi.

CNN'in konumlandırdığı videoda, Hayfa'daki hastanenin dışında çok sayıda ambulans ve bir askeri helikopter görülüyor.

CNN , Hizbullah'ın kuzey İsrail'deki askeri mevzileri başarıyla hedef aldığı yönündeki iddialarının ardından hastaneye ulaştı .

Rambam Hastanesi, İsrail'in kuzeyindeki başlıca tıbbi tesis olup, aynı zamanda bu alanda yaralanan askerlerin tedavisi için kilit bir yerdir.

CNN, yorum almak için İsrail ordusuna ulaştı ancak ordu, haberleri doğrulayamayacaklarını ya da reddedemeyeceklerini söyledi.

Hizbullah, son saatlerde Şomera yakınlarındaki bir kışla ve hem Ştula hem de Misgav Am'da olmak üzere birden fazla yerde İsrail askerlerini vurduğunu iddia ediyor . Grup ayrıca, İsrail ordusunun Lübnan'ın El Adessah kasabasına yönelik bir saldırısını engellediğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 2.10.2024 10:17

İLGİLİ HABERLER