Dünya
  • 9.8.2024 23:29

Hizbullah Demir Kubbe bataryalarına saldırdı, Biranit Kışlası'nı yok etti

Lübnan İslami Direnişi, İsrail saldırılarına yanıt olarak Kuzey Cephesi'ndeki çok sayıda İsrail kışlasına saldırı düzenledi.

Hizbullah, işgal altındaki kuzey topraklarındaki İsrail varlıklarına yönelik bir dizi operasyon düzenleyeceğini duyurdu. Operasyonlar arasında Demir Kubbe bataryaları, topçu mevzileri ve park halindeki askeri araçlara roket saldırısı da yer alıyor. 

İsrail medyasına göre, Direniş Perşembe günü öğleden sonra geç saatlerde işgal altındaki Batı el-Celil'e doğru birkaç roket salvosu attı ve birkaç roket Şlomi ve Nehariyya arasındaki bölgeye çarptı. 

Hizbullah'ın Perşembe günü gerçekleştirdiği dördüncü operasyonda, Askeri Medya Birimi tarafından Manot yerleşiminin yakınında yayınlanan bir bildiriye göre Direniş savaşçıları çok sayıda roket barajı ateşledi. Direniş, işgal altındaki Batı el-Celil'deki  Demir Kubbe bataryalarını , topçu mevzilerini ve park edilmiş askeri araçları hedef aldı.

Saldırı, İsrail'in Doueir kasabasına yönelik saldırısına yanıt olarak gerçekleşti. 

Daha sonra 300. Bölgesel Tugay'ın bir taburunun karargahına ev sahipliği yapan Zar'it kışlasına birden fazla büyük kalibreli Burkan roketi atıldı. Roketler, İsrail'in Majdal Zoun kasabasına düzenlediği saldırıya yanıt olarak atıldı. 

Direniş güçleri saat 17.00'de İsrail işgali altındaki Lübnan'ın Kfar Çuba Tepeleri'ndeki el-Summakah askeri üssüne saldırdı. Bu, işgal altındaki topraklardaki İsrail tesislerine yönelik günün ikinci saldırısı oldu. 

Perşembe günü, 91. Tümen'in Biranit üssündeki karargahı da saldırıya uğradı. Direniş savaşçıları bölgeye birkaç Burkan roketi atarak, karargahtaki bir bölümü yok etti ve burada da yangın çıktı. 

Ramim'deki bir diğer kışlaya ise saat 19.40'ta saldırı düzenlendi ve doğrudan isabetler alındı. 

Hizbullah ayrıca 1978 yılında Güney Lübnan'ın Aytarun kasabasında doğan savaşçısı Hasan Ayef el-Seyyid, "Gharib" için de yas tuttu. Şehit el-Seyyid, daha önce savaş alanında aldığı yaralar nedeniyle yaralarına yenik düştü. 

Güncellenme Tarihi : 9.8.2024 23:50

İLGİLİ HABERLER