Dünya
  • 9.8.2024 23:58

Kassam Tugayları'ndan flaş Yahya Sinvar açıklaması!

Bu bağlamda Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, hareketin siyasi büro başkanlığına İsmail Heniye'nin yerine seçilen Yahya El Sinvar'a bağlılığını açıklayarak, Hamas'a karşı tam hazır olduğunu teyit etti. kararlarını uygular.

Bu, El Kassam Tugayları'nın askeri sözcüsü Abu Ubaida'nın Cuma günü Telegram platformundaki hesabı aracılığıyla yayınladığı bir açıklamada geldi.

Ebu Ubeyde, açıklamasında, "El Kassam Tugayları, Mücahid Komutan Yahya El Sinvar'a biat ediyor ve onun kararlarını uygulamaya tam hazır olduklarını teyit ediyor." dedi.

El Kassam Tugayları'nın, "şehit liderimiz Mücahid İsmail Haniye'nin yerine Sinwar'ın Hamas'ın başına seçilmesinin, Yüce Allah'a şükürler olsun, hareketin canlılığının, bütünlüğünün ve gücünün bir kanıtı olduğuna inandığını" da sözlerine ekledi.

Salı günü Hamas, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Haniyeh'in yerine Gazze Şeridi'ndeki lideri Yahya Al-Sinwar'ı (61 yaşında) siyasi büro başkanlığına seçtiğini duyurdu.

Hareket, o dönemde yaptığı bir açıklamada, Sinwar'ın bu pozisyon için "hareketin liderlik kurumlarında yapılan derinlemesine ve kapsamlı istişareler ve müzakereler" sonrasında seçildiğini açıklamıştı.

Hareket, "Hassas bir aşamada ve karmaşık bir yerel, bölgesel ve uluslararası durumda lideri olarak Sinwar'a" olan güvenini ifade etti.

El Sinwar, Hamas siyasi bürosunun başına seçilmeden önce 2017'de ve 2021'de Gazze Şeridi'ndeki hareketin başına seçildi.

İsrail, Sinwar'ı, kendisine insani ve askeri kayıplar veren, istihbarat ve güvenlik servislerinin dünya nezdindeki imajını sarsan 7 Ekim 2023'teki “Mescid-i Aksa Tufanı” operasyonunun mimarı olarak görüyor. Gazze'ye yönelik "Demir Kılıçlar" adını verdiği savaşın hedeflerinden birinin onun tasfiyesi olduğunu duyurdu.


Ubeyde'nin açıklaması şöyle:

Kassam Tugayları Lider Yahya Sinvar'a biat etmiştir ve onun kararlarını tam olarak uygulamaya hazır olduğunu ilan eder.
Şehid liderimiz İsmail Heniye'nin yerine hareketin lideri olarak Sinvar'ın seçilmesini Allah'ın lutfuyla bu hareketin dimamizminin, davasına olan bağlılığının ve kuvvetinin bir delili olarak görüyoruz.

Güncellenme Tarihi : 10.8.2024 09:45

İLGİLİ HABERLER