Gündem
  • 18.8.2024 21:24

Hizbullah dronları Netanyahu'nun yazlığının olduğu Kayseriye'nin üzerinde

Bugün İsrail'de resmen panik çıktı.. Hizbullah dronları Netanyahu'nun yazlığını görüntülemek için Kayseriye'ye geldi. Yazlığın üzerinde dolaşan dronların görülmesi üzerine İsrail uçakları acil havalandı..

Kayserya ya da Kayseriye  Maritima'nın kenarında yer alan bir şehirdir. Şehir, Hadera şehrinin yakınlarında İsrail Sahil Düzlüğünde, Tel Aviv ve Hayfa'nın (45 km) tam ortasında yer alır. Günümüz Kayserya'sı 2007 Aralık ayı itibarıyla 4.500 kişilik bir nüfusa sahiptir[1] ve İsrail'de özel bir şirket (Kayserya Gelişim Şirketi) tarafından yönetilen tek şehirdir.
 

DRONE NETANYAHU'NUN YAZLIĞINA SOKULDU, SAVAŞ UÇAKLARINA ACİL KALKIŞ EMRİ

Orta Doğu'da topyekun bir savaş istemeyen İran ve Hizbullah'ın İsrail'e suikastla misilleme yapacağını bildiren haberlerin ardından, Akdeniz kıyısındaki Kayseriye'de yaşanan şok gelişme ortaya çıktı.

İsrail'de yayımlanan Yediot Ahronot, hafta içinde bölgede tam ölçekli bir savaş aramayan İran ve Hizbullah'ın İsrail'e aynı taktikle yanıt verebileceğini yazdı. İsrail güvenlik kabinesinde konuşulanları sayfasına taşıyan gazete, İran ve Lübnanlı müttefiki Hizbullah'ın İsrail'de yüksek profilli isimleri hedef alan suikastlara imza atabileceğini bildirdi. Haberde, füzeler ya da kamikaze silahlı insansız hava araçları fırlatmak yerine İsrailli bakanlar, milletvekilleri, ordu komutanları veya Mossad yöneticilerinin suikast hedefi olabileceği aktarıldı.

Bugün ise Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yazlık evinin üzerinde Hizbullah'a ait bir insansız hava aracı görüldüğü bildirildi.

Israel Hayom'un haberini ilginç kılan en çarpıcı detaylardan biri, Akdeniz kıyısındaki Kayseriye (Caesarea ) semalarındaki uçan cismin 16 Ağustos'ta, yani üst düzey suikast haberinin çıktığı gün görülmesi.

Israel Hayom, Netanyahu'nun yazlığının açıklarındaki küçük drone'un tespit edilmesiyle savaş uçaklarına acil kalkış emri verildiğini yazdı.

Haberde 'uçan cismin' Kayseriye açıklarında devriye gezen bir füze gemisinin radarı tarafından tespit edildiği bilgisi verildi.

Gazeteye göre, Hizbullah insansız hava aracı Netanyahu'nun evinin görüntülerini çekmeyi deniyordu.

Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah, sınıra 30 kilometre uzaklıktaki stratejik liman kenti Hayfa'da yer alan askeri tesisler ve karargahları gösteren bir video kaydını Haziran ayında yayınladı ve söz konusu görüntüler büyük ses getirdi.

Kayseriye ile kuzeydeki Lübnan sınırı arasındaki kuş uçuşu mesafe ise en az 70 kilometre.

Güncellenme Tarihi : 18.8.2024 21:36

İLGİLİ HABERLER