Gündem
  • 12.6.2024 23:31

Hizbullah Golan Tümeni'ne füze yağdırdı

Hizbullah'ın roketleri İsrail bölgelerini ve askerlerini hedef alırken Kuzey'de yoğun bir gün

Hizbullah'ın Direniş savaşçıları Gazze'ye destek ve İsrail'in Lübnan kasaba ve köylerine yönelik saldırganlığına yanıt olarak 10 operasyon gerçekleştiriyor.

Lübnan İslami Direnişi - Hizbullah Salı günü, İsrail işgali altındaki askeri bölgelere ve askerlere karşı, Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını ve onların cesur ve onurlu Direnişini desteklemek ve İsrail saldırganlığına yanıt olarak bir dizi operasyon düzenleyeceğini duyurdu. Lübnan'ın kararlı kasaba ve köylerinde.

Operasyonlar şu şekilde gerçekleşti:

Lübnan'daki İslami Direniş'in Hava Savunma Birimi, Lübnan hava sahasını ihlal eden, karadan havaya füze fırlatan ve onu geri çekilmeye zorlayan  düşman İsrail askeri uçağıyla karşılaştı .

Sabah saat 9.00'da Hizbullah savaşçıları Netu'a yerleşimi civarındaki İsrail askerlerine uygun silahlarla saldırdı, doğrudan isabet aldı ve üyeleri arasında kayıplara neden oldu.

İsrail'in Bekaa'ya yönelik saldırganlığına tepki olarak Hizbullah savaşçıları Yarden kışlasındaki topçu alayı karargahını ve 210. Golan Tümeni zırhlı tugayını düzinelerce Katyuşa roketiyle bombaladı.

Hizbullah savaşçıları, İsrail'in bir gün önce Aitaroun kasabasına yönelik saldırısına tepki olarak Metulla yerleşim bölgesinde İsrail askerlerinin kullandığı bir binayı uygun silahlarla hedef alarak doğrudan isabet elde etti.

Saat 16:00'da Hizbullah, Bar'am Ormanı'nda İsrail askerlerinin oluşturduğu bir toplantıya roket toplarıyla saldırarak doğrudan isabet elde etti.

İsrail'in Aitaroun kasabasına yönelik saldırganlığına tepki olarak Hizbullah savaşçıları, Misgav Am yerleşim yerinde İsrail askerlerinin kullandığı binaları uygun silahlarla hedef alarak doğrudan vurdu.

Hizbullah savaşçıları, işgal altındaki Lübnan'ın Kfar Chouba Tepeleri'ndeki el-Ramtha bölgesini roketlerle hedef alarak doğrudan isabet elde etti.

Hizbullah savaşçıları, İsrail'in Kafra kasabasına yönelik saldırganlığına ve sivillerin yaralanmasına tepki olarak Kfar Blum yerleşimini düzinelerce Katyuşa roketiyle bombaladı.

Hizbullah savaşçıları, İsrail'in Nakura kasabasına yönelik saldırganlığına ve ardından bir sivilin şehit olmasına tepki olarak Gasher Haziv yerleşim yerini düzinelerce Katyuşa roketiyle bombaladı. 

Bekaa'ya yönelik saldırıya yanıt olarak Hizbullah savaşçıları, Birket Risha bölgesindeki İsrail askerlerinin mevzi ve üssüne uygun silahlarla saldırarak doğrudan isabet sağladı ve askerler arasında kayıplara neden oldu.

İsrail medyası Salı gününü, düzinelerce roketin, tanksavar füzesinin ve patlayıcı insansız hava araçlarının işgal altındaki Filistin'in kuzeyine sızdığı "kuzeyde çok yoğun bir savaş günü" olarak tanımladı ve bunu İsrail Hava Kuvvetleri'nin tespit ve tespitinde "büyük bir baş ağrısı" olarak nitelendirdi. müdahale sistemi.

İlgili bir bağlamda, Lübnan'daki İslami Direnişin Askeri Medyası, Hizbullah savaşçılarının işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Metulla yerleşiminde İsrail askerlerinin barındığı bir binayı bombaladığı görüntüleri yayınladı.

Güncellenme Tarihi : 12.6.2024 23:36

İLGİLİ HABERLER