Gündem
  • 7.10.2024 01:51

Hizbullah Hayfa'yı vurdu.. Çok sayıda yaralı var

Hastane, Hizbullah'ın kuzey İsrail kenti Hayfa'da düzenlediği roket saldırısında en az 6 kişinin yaralandığını bildirdi..

Hizbullah'ın Pazar günü geç saatlerde İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentine düzenlediği roket saldırısında en az altı kişi yaralandı.

İran destekli militan grup, yaptığı açıklamada roketleri İsrail'in Karmel askeri üssüne fırlattıklarını belirtirken, İsrailli yetkililer şehrin farklı bölgelerine roket ve şarapnel parçaları düştüğünü bildirdi.

Hayfa'daki Rambam Hastanesi, barajda yaralanan altı kişiyi tedavi ettiğini söyledi. Bunlardan birinin "hafif ila orta derecede yaralı", dördünün ise şarapnel nedeniyle "hafif yaralı" olduğunu belirtti. Bir diğer kişinin kaygı yaşadığını ve yaralıların hepsinin bilincinin yerinde olduğunu söyledi.

İsrail'in Magen David Adom acil servisinden yapılan açıklamada, olay yerinde iki kişiye müdahale edildiği, bunlardan birinin şarapnel parçası nedeniyle kafasına isabet eden bir yara olan 13 yaşında bir çocuk, diğerinin ise patlama sonucu düşen bir pencereden düşen 22 yaşında bir erkek olduğu belirtildi.

Bu, İsrail ile Hizbullah arasındaki son çatışma sırasında Hayfa'ya roketlerin isabet ettiği ilk vaka gibi görünüyor.

Polis ve bomba imha uzmanları, iki ana bölgede enkaz ve şarapnel parçaları bulunduğunu bildirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri daha önce yaptığı açıklamada, şehre doğru atılan beş roketi tespit ettiklerini ve bunları engellemeye çalıştıklarını, ancak roketlerden birkaçının yere düştüğünü belirtmişti.

İsrailli yetkililer, Hizbullah'ın Pazar günü sınırın öte yanına 100'den fazla roket attığını söylüyor. Lübnanlı yetkililere göre İsrail, Lübnan'ın güneyindeki Beyrut ve çevresindeki bölgelere yönelik kapsamlı bombalama kampanyasına devam etti ve son iki haftada 1.400'den fazla kişi öldü.

Bu habere CNN'den Jeremy Diamond katkıda bulundu.

Güncellenme Tarihi : 7.10.2024 01:56

İLGİLİ HABERLER