Gündem
  • 14.9.2024 18:06

Hizbullah İsrail askeri üssünü vurdu.. 22 ölü 74 yaralı

El Mayadeen'in, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Arbaeen Operasyonu'ndaki kayıplarına ilişkin haberi kesin: Hizbullah Milletvekili

Hizbullah Milletvekili İbrahim el-Musavi, işgal altındaki Filistin'den ve Filistin dışından gelen bilgilerin El Mayadin'in aktardıklarını doğruladığını söyledi.

Lübnan Parlamentosu'ndaki Direnişe Sadakat Bloku üyesi İbrahim el-Musavi, El Mayadin Ağı'nın Hizbullah'ın Erbain Harekatı sırasında "İsrail"e verdiği kayıplara ilişkin bildirdiği bilgilerin son derece doğru olduğunu, bize ulaşan bilgilerin teyit ettiğini belirtti.

Avrupalı ​​güvenlik kaynakları daha önce El Mayadin'e , Lübnan İslam Direnişi Hizbullah'ın Glilot üssündeki 8200. Birim karargahını ve Ayn Şemer hava üssünü hedef alan saldırılarının önemli ölçüde başarılı olduğunu bildirmişti .

Saldırıda İsrail istihbarat biriminde çok sayıda can kaybı yaşandığı belirtilirken, ölü sayısının 22'ye ulaştığı, 74 kişinin de yaralandığı bildirildi.

El-Musavi, Cuma günü El-Meyadin ile yaptığı telefon görüşmesinde , "Eğer İsrail, Hizbullah'ın karşılık vermesi sırasında füzeleri engelleyerek gerçekten bir zafer elde ettiyse, o zaman neden 8200 Birliğinin komutanı istifa etti ?" dedi.

İşgal altındaki Filistin'in içinden ve dışından gelen bilgilerin kesiştiğini ve El Mayadin'in aktardıklarını doğruladığını söyledi.

El-Musavi, "İsrail"in medyada aldatmaca kullanmaya alışkın olduğunu ancak Direniş'in verdiği bilgileri çürütmek için iki üsse gazeteci getirmeye cesaret edemediğini belirtti.

Lübnanlı milletvekili, "Direniş, tüm savaşçıları ve onurlu destekçileriyle Gazze Şeridi'ni ve Direnişini desteklemeye devam ediyor" dedi.

"Arbain Harekatı'nda işgalcilerin verdiği kayıplara ilişkin daha sonra açıklayabileceğimiz daha fazla bilgiyi bekliyoruz" diye vurguladı.

El-Musevi, Cuma günü yaptığı açıklamada, El-Meyadin'in Glilot'ta İsrail'in kayıplarına ilişkin bildirdiği bilgilerin, Direniş'in üstün yetenek ve becerilerinin kanıtı olduğunu söyledi.

Şüphecilere, "Daha kesin haberler bekleyin" dedi.

Hizbullah, Ağustos ayı sonlarında, Komutan Şehit Fuad Şukor'un İsrail tarafından öldürülmesine "ilk yanıt" olarak, işgal altındaki Filistin topraklarının derinliklerine çok sayıda insansız hava aracı (İHA) fırlattığını duyurdu.

Lübnan İslam Direnişi, saldırının stratejik bir İsrail askeri tesisini hedef aldığını açıkladı.

Hizbullah'ın Arbaeen Operasyonu 'tam bir başarı', insansız hava araçları 8200. Üniteyi vurdu

Bilgilendirilmiş kaynaklar 29 Ağustos'ta El Mayadin'e , işgalci güçlerin içinden Hizbullah'ın Erbain Harekatı ile 8200 istihbarat birliğine ulaşıp onları vurmayı başardığının doğrulandığını söyledi.

Kaynaklar, Direniş'e ait en az altı insansız hava aracının İsrail hava savunmasını aşmayı başardığını belirterek, insansız hava araçlarının Glilot üssü içindeki hedeflerini yüksek isabet oranıyla vurduğunun tartışmasız bir şekilde doğrulandığını ve bunun üzerine "İsrail"in üssün etrafında kilometrelerce derinliğe kadar uzanan sıkı bir güvenlik kordonu oluşturduğunu söyledi.

Kaynaklar, bu kordonun birkaç saat boyunca yerinde kaldığını ve hem sivillerin hem de askeri personelin erişimini kısıtladığını belirtti.

Kaynaklar, El Mayadin'e , Hizbullah için, İsrail'in tam güvenlik, askeri ve medya karartmasına rağmen, Arbain Harekatı'nın her türlü şüphenin ötesinde tam bir başarı olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 14.9.2024 16:12

İLGİLİ HABERLER