Gündem
  • 23.9.2024 00:22

Hizbullah İsrail'i ilk kez Fadi1 ve Fadi2 ağır roketleriyle vurdu.. Roketlerin vurduğu Hayfa yanıyor

İsrail ve Hizbullah, 7 Ekim saldırılarından bu yana en yoğun ateşlerini paylaşıyor. Hizbullah Militanı grup, gece boyunca İsrail'e çok sayıda roket ve füze ateşledi ve son saldırılarda yaptı. Bu saldırılarda İsrail'in kuzeydeki pek çok yerleşim merkezi vuruldu. Evlerde yangın çıktı halk sığınaklara kaçtı…   grubun ikinci komutanı, "sınırsız bir savaşın" emri verdi

Hizbullah, yeni konuşlandırılan Fadi-1 ve Fadi-2 ağır roketlerinin özelliklerini açıkladı

Lübnan İslam Direnişi'nin Askeri Medyası, Fadi-1 ve Fadi-2'nin geniş menzilli bombardımanlarda kullanılan taktik karadan karaya roketler olduğunu, yani hassas güdümlü olmadıklarını belirtiyor.

Lübnan'daki İslami Direniş'in Askeri Medya birimi, Hizbullah'ın Pazar günü erken saatlerde işgal altındaki Hayfa kentinin kuzeyindeki İsrail Ramat David askeri üssü ve havaalanı ile Rafael askeri-endüstriyel kompleksini hedef alan üç operasyonu sırasında fırlattığı Fadi-1 ve Fadi-2 roketlerinin özelliklerini ayrıntılı olarak açıklayan bir video yayınladı.


Videoda Fadi-1 ve Fadi-2'nin geniş menzilli bombardımanlarda kullanılan taktik yüzeyden yüzeye roketler olduğu, yani hassas güdümlü olmadıkları ortaya çıktı. Her iki roket de 2006 Temmuz Savaşı'nda hizmete girdi.

Fadi-1
Hizbullah Askeri Medyası, sabit veya mobil platformlardan fırlatılabilen Fadi-1'in, cephe hatlarından uzaktaki ikmal yollarını kesmek ve üsleri hedef almak amacıyla, ayrıca hava savunma sistemlerini çökertmek amacıyla yoğun bombardımanda kullanılmak üzere tasarlandığını aktardı.

83 kg harp başlığına sahip, 220 mm çapında, 6 metre uzunluğunda, 70 kilometre menzile sahip.

Fadi-2

Fadi-2'ye gelince, videoda roketin savaş başlığının son derece patlayıcı olduğu ve bu sayede müstahkem mevkilere, altyapıya ve büyük düşman kuvvetlerine karşı son derece etkili olduğu açıklandı. 170 kg'lık bir savaş başlığına sahip, 302 mm kalibreye sahip, 6 metre uzunluğunda ve 100 kilometre menzile sahip.

Güncellenme Tarihi : 23.9.2024 00:59

İLGİLİ HABERLER