Gündem
  • 3.7.2024 12:03

Hizbullah İsrail'in casusluk ekipmanlarını vurma anını canlı yayınladı

Hizbullah, Roueissat al-Alam'da İsrail Merkava ve Nemmera ARV'lerini hedef aldı

Hizbullah, savaşçılarının Gazze'ye destek amacıyla İsrail askeri hedeflerine ve askerlerine karşı üç operasyon düzenlediğini söylüyor.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Cumartesi günü savaşçılarının Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını ve onların cesur ve onurlu Direnişini desteklemek amacıyla İsrail askeri hedeflerine ve askerlerine karşı gerçekleştirdiği bir dizi operasyonu duyurdu.

Hizbullah, direniş savaşçılarının saat 13:45'te İsrail'e ait Misgav Am tesisindeki casusluk ekipmanlarını uygun silahlarla hedef aldığını ve doğrudan isabet sağladığını bildirdi.

Direniş grubu daha sonra savaşçılarının saat 15.40'ta işgal altındaki Lübnan'a ait Kfar Çuba tepelerindeki Roueissat al-Alam mevkiinde bir İsrail Merkava tankı ve bir Nemmera zırhlı kurtarma aracına (ARV) güdümlü füzelerle saldırdığını, doğrudan isabet sağladığını ve iki aracı imha ettiğini doğruladı.

Hizbullah ayrıca, direniş savaşçılarının saat 18.40'da İsrail'in Metulla tesisindeki casusluk ekipmanlarını uygun silahlarla hedef aldığını, doğrudan vurarak imha ettiğini bildirdi.

Lübnan İslam Direnişi'nin Askeri Medyası, Hizbullah savaşçılarının  28 Haziran'da İsrail'e ait Birket Rişa garnizonunu hedef aldığı görüntüler yayınladı.

Güncellenme Tarihi : 3.7.2024 12:08

İLGİLİ HABERLER