Gündem
  • 11.8.2024 20:59

Hizbullah İsrail'in kuzeyini ateşe verdi

İsrail medyası: Lübnan'dan yapılan fırlatmaların ardından İsrail'in kuzeyinde çok sayıda yangın çıktı (video)

İsrail medyası Cumartesi akşamı Lübnan topraklarından füze ve insansız hava araçlarının fırlatılmasının ardından Celile ve Golan'da 5 noktada yangın çıktığını bildirdi.

9 Ağustos 2024'te, İsrail birlikleri ile Hizbullah savaşçıları arasında sınır ötesi çatışmalar sürerken, Güney Lübnan'dan atılan roketler, İsrail'in Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından, kuzey İsrail'deki Yukarı Celile bölgesi üzerinde engelleniyor. (Fotoğraf: JALAA MAREY/AFP VIA GETTY IMAGES)

İsrail Kanal 12, "Kuzeydeki yardım hattına, Yukarı Celile ve Golan'a düşen roketler sonucu yangın çıktığına dair çok sayıda ihbar geldi. Kuzey bölgesindeki itfaiye ekipleri yangın mahallinde çalışıyor." dedi.

Magen David Adom (İsrail ambulans servisi), Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine doğru başlayan yürüyüşlere düzenlenen saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirtti.

Cumartesi akşamı erken saatlerde, Hizbullah'ın fırlattığı insansız hava araçlarının sızma korkusu nedeniyle Lübnan'ın kuzey cephesindeki Safed'e kadar uzanan birçok yerleşim yerinde sirenler çaldı.

Muhabirimiz, İsrail Demir Kubbe önleme platformlarının Yiftah ve Dishon yerleşimlerinin hava sahasına iki füze ateşlediğini, Safed'in yanı sıra Yukarı Celile ve Celile Parmağındaki 18 yerleşim yerinde sirenlerin çaldığını belirtti.

Hizbullah ve İsrail ordusu, Güney Lübnan ile Celile arasında değişen mesafelerde karşılıklı ateş açmaya devam ederken, parti hâlâ askeri komutan Fouad Shukr suikastına yanıt verme hakkını saklı tutuyor ve İsrail bekle ve gör durumunda.

Güncellenme Tarihi : 11.8.2024 23:37

İLGİLİ HABERLER