Gündem
  • 11.8.2024 21:10

İsrailli uzay mühendisliği uzmanı : Demir Kubbe, İran'a ait tek bir füzeyi bile imha etmeyi başaramadı

Demir Kubbe, İran'a ait tek bir füzeyi bile imha etmeyi başaramadı

İsrailli uzay mühendisliği uzmanı Moti Shefer, Demir Kubbe'nin dünyanın tanık olduğu en büyük aldatmaca olduğunu vurguladı.

İsrail rejiminin hava savunmasının, Gerçek Vaat Harekatı sırasında Demir Kubbe'den 500 füze atmasına rağmen tek bir İran füzesini düşürmediğini söyledi.

İsrail askeri sözcüsünün ya yalan söylediğini ya da cahil olduğunu belirten Shefer, şunları kaydetti:

Lübnan Hizbullah Direniş Hareketi'nin saldırılarına da değinen Şi, Hizbullah füzelerinin büyük hasara yol açtığını, Siyonist yetkililerin bu durumu engelleyemediğini söyledi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri, 14 Nisan sabahının erken saatlerinde, İsrail rejiminin 1 Nisan'da İran'ın Şam Büyükelçiliği'nin konsolosluk bölümüne düzenlediği hava saldırısına misilleme olarak, işgal altındaki topraklardaki askeri hedeflere onlarca füze ve insansız hava aracı fırlattı.

Hatemül Enbiya Karargahı Komutanı Tümgeneral Gulam Ali Raşid, Mayıs ayında İran gazetesi 'İran'a verdiği röportajda, İran silahlı kuvvetlerinin İsrail askeri hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği 'Gerçek Vaat Harekatı' hakkında ayrıntılar verdi.

General Raşid, operasyonun sadece İslam Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri'nin bir tümeninin sorumluluğunda yürütüldüğünü, bu birliğin de operasyonda saldırı gücünün sadece yüzde 20'sini kullandığını söyledi.

Öte yandan ABD, NATO, CENTCOM ve Siyonist rejimin 240 savaş uçağını hazır bulundurduğunu, Akdeniz ve Kızıldeniz'de ABD savaş gemilerine ait çeşitli füze savunma sistemleri ile Siyonist rejime ait füze savunma sistemlerinin teyakkuzda olduğunu söyledi.

General, İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri'nin tek bir tümeninin, saldırı gücünün kalan yüzde 80'ini serbest bırakmaya ve emirler doğrultusunda yeni bir saldırı dalgası başlatmaya hazır olduğunu söyledi.

Ancak İranlı komutanlar, operasyonun Siyonist rejimin cezalandırılması için yeterli olduğu sonucuna vardılar, diye kaydetti.

ABD, İngiltere, Fransa ve Avrupa hükümetlerinin İsrail rejimine verdiği desteğin Haçlı Seferleri'ni hatırlattığını ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 11.8.2024 21:16

İLGİLİ HABERLER