Gündem
  • 4.10.2024 10:09

Hizbullah kaynağı: İsrail ordusundan Lübnan'a giren askerler ya öldürüldü, ya da kaçtı

 Bir Hizbullah kaynağı: İsrail ordusundan bugün Lübnan'a giren herkes ya öldürüldü, yaralandı ya da kaçtı

Hizbullah'tan bir saha kaynağı, bugün Lübnan topraklarına giren İsrail ordusunun seçkin güçlerinin ya öldürüldüğünü, yaralandığını ya da kaçtığını doğruladı.

Kaynak şunları söyledi: "İsrailli düşman askerleriyle yüzleşmek, elit güçlerin güney Lübnan'ın ön ucundaki Lübnan topraklarındaki bazı köylerin dış mahallelerine sızmasıyla sınırlı değil; daha ziyade bu güçlerin askeri kışlalarda, meyve bahçelerinde ve iç bölgelerde yoğunlaşmasını da içeriyor. İşgal altındaki topraklar."

Şöyle ekledi: “Lübnan-Filistin sınırındaki işgal altındaki topraklarda bulunan tüm İsrail askeri yoğunlaşmaları İslami Direniş'in hedefi altındadır ve bunlara uygun silahlarla müdahale edilir.”

Yedioth Ahronoth gazetesi bugün erken saatlerde, ordunun Lübnan'a kara girişinin başlamasından iki günden az bir süre sonra çok sayıda askerin öldüğünü ve yaralandığını bildirerek , bunu bir felaket olarak nitelendirdi. 

İbrani gazetesi bu kayıpları güney Lübnan'daki zorlu hava koşulları, yoğun sis ve aşırı soğukla ​​gerekçelendirdi.

İsrail ordusu da Çarşamba akşamı,  Lübnan'ın güneyinde Hizbullah güçleriyle yaşanan çatışmalarda 8 askerin öldüğünü, 7 askerin de ağır yaralandığını duyurdu.

Güncellenme Tarihi : 4.10.2024 10:19

İLGİLİ HABERLER