Gündem
  • 16.1.2024 11:11

Hizbullah Lideri Nasrallah : İsrail bataklığa saplandı onları Amerika bile kurtaramaz

Nasrallah: 'İsrail' başarısızlığa saplanmış durumda; ABD'nin gözdağı boşuna

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Direniş lideri Wissam Tawil'in ölümünün birinci hafta dönümünde Gazze ve bölgedeki gelişmelere değindi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "İsrail"in başarısızlığa saplandığını ve Gazze Şeridi'nde kazdığı "derin bir çukura" sıkışıp kaldığını söyledi.

Nasrallah, Gazze Direnişi'ni ve halkını selamladı ve onların kararlılığını "efsanevi" olarak nitelendirdi.

Lübnan Direniş lideri, "Gazze ve halkı yüz gün boyunca, efsanevi bir şekilde (tarihin tanık olmadığı) kararlı bir şekilde direnmeye devam ediyor" diye doğruladı.

Filistin Direnişinin Askeri Medyasının Gazze'deki olayların, direniş operasyonlarının ve çatışmaların arşivlenmesi ve duyurulmasında oynaması gereken role işaret eden  Nasrallah, şunları söyledi: "Gazze Direnişi saldırganlığa mükemmel bir şekilde karşılık verdi ve Askeri Medya önemli bir rol oynadı. İsrail'in [gelişmeler konusundaki] gizliliğinin aksine Direniş kahramanlığını açığa vuruyor."

Hizbullah Genel Sekreteri, "İsrail, analistlerinin de doğruladığı gibi, Gazze Şeridi'nde kazdığı derin bir çukurda başarısızlığa saplanmış durumda ve herhangi bir zafere, hatta zafer 'imajına' bile ulaşamadı." dedi. "İsrail'in" Gazze Şeridi'ndeki askeri başarısızlıklarına dikkat çekiyor.

Nasrallah'a göre düşman, konuşlandırılmış kuvvetlerini yeniden konumlandıracağı savaşın üçüncü aşamasına geçmeden önce hâlâ bir tür "başarı" elde etmek için savaşıyor.

100 günlük efsanevi Direniş ve artan İsrail kayıpları

İsrail'in artan kayıplarını değerlendiren Nasrallah, özellikle İsrail medyasının "[sadece] 100 gün içinde askeri saflarında 4.000 engelli askerin varlığına" ilişkin ortaya koyduğu raporlar göz önüne alındığında, bu noktanın işgali daha da karıştırdığını vurguladı. Sayının 30.000'e ulaşması tahminin ise direnişin gücünü gösterdiğini belirtti.

Lübnan Direniş lideri, savaş durduğunda düşmanın Gazze'deki Direniş ve diğer destek cepheleri nedeniyle başına gelen felaketle uğraşmak zorunda kalacağını vurguladı.

"Ekonomik kayıplara ve yerinden edilmenin maliyetine ek olarak, işgalin insani kayıpları da Gazze, Batı Şeria ve Lübnan-Filistin sınırında birikiyor." dedi.

Bu bağlamda Nasrallah, "İsrailli esirlerin Filistin Direnişi'nden zorla alınması yönündeki her türlü umudun sona erdiğini" vurguladı.

İsrail'in iç dinamikleri ve siyaseti konusunda Lübnan Direnişi lideri, İsrail halkının "hükümetlerinin beceriksiz olduğuna ve değiştirilmesi gerektiğine ve Başkanlarının da değiştirilmesi gerektiğine" inandığını söyledi. Nasrallah'a göre bu, " başarısızlığın açık bir itirafı "dır . "

Güney Afrika'nın soykırımı kınayan bir dava açmasının ardından "İsrail'in" Uluslararası Adalet Divanı'ndaki (UAD) davası hakkında yorum yapan Nasrallah, daha önce Lahey'de ortaya çıktığı gibi "İsrail'in" gerçek yüzünün dünyaya ifşa edildiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 16.1.2024 11:21

İLGİLİ HABERLER