Gündem
  • 16.10.2024 02:07

Hizbullah'ın Tel Aviv'e düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var

Lübnan'ın Tel Aviv'e balistik füzeler fırlatmasının ardından, 194 İsrail şehrinde hava saldırısı sirenleri çaldı. İsrail ordusu saldırının engellendiğini söyledi. Hizbullah İsrail askerlerine saldırdı ve Lübnan Sağlık Bakanlığı, kuzey Lübnan'daki bir hava saldırısında 21 kişinin öldüğünü iddia etti.

Walla'ya göre, İsrail şehir merkezi ve Tel Aviv dahil 194'ten fazla yerde sirenler vardı. Ordu Radyosu'na göre, Lübnan roket fırlattığından beri füze saldırısı İsrail'in merkezinde alarmlara neden oldu.

İsrail ordusu, "Lübnan'dan fırlatılan üç roket tespit ettik, hepsi engellendi" ve "Son saldırıdan sorumlu fırlatma sahasını hedef aldık" dedi.

El Cezire, Tel Aviv ve Hayfa'da sirenler çalınca iki milyondan fazla İsraillinin sığınaklara kaçtığını bildirdi. Yedioth Ahronoth, Tel Aviv, Rishon LeZion ve Ramat Gan'da sirenlerin çaldığını ve saldırıdan kaçmaya çalışan bir kişinin ağır yaralandığını söyledi.Bir kişinin de öldüğü bildirildi..

İsrail İç Cephe Komutanlığı, Lübnan sınırına yakın Misgav, Margaliot ve Yukarı Celile'de çok sayıda yerleşim yerinde sirenlerin çaldığını bildirdi.

İsrail ordusuna göre Lübnan, Yukarı Celile'ye 15 füze fırlattı. Bazıları ıssız yerlere düşerken, diğerleri engellendi.

El Cezire muhabiri, güney Lübnan'dan kuzey İsrail'in Celile'sine roket atıldığını bildirdi. Sirenler Akka, Hayfa ve Safed'de tetiklendi.

Hizbullah, Güney Lübnan'daki Aita al-Shaab yakınlarında güdümlü füzelerle hasar gören üç "Merkava" tankında İsrail askerlerinin öldürülmesi ve yaralanması sorumluluğunu üstlendi. Örgüt, Lübnan kasabalarına yönelik İsrail hava saldırılarının intikamını almak için Safed'e büyük bir roket bombardımanı başlattı.

İsrail medyası, Kanal 12 dahil, Ben Gurion Havaalanı uçuşlarının askıya alındığını bildirdi. El Al'ın iniş uçağı füzeler nedeniyle Ölü Deniz'e yönlendirildi.

 

Güncellenme Tarihi : 16.10.2024 02:14

İLGİLİ HABERLER