Gündem
  • 27.10.2024 21:44

Hizbullah'la İsrail'in verdiği ölü sayısında arada uçurum var..

Resmi versiyona göre 17 İsrail askeri öldü..Son iki günde 15 İsrail askeri daha öldürüldü.. Böylece İsrail resmi açıklamalarına göre Hizbullah'la çatışmalarda 32 asker kayıp verdi.
Hizbullah'ın rakamları ise İsrail'den çok farklı..
Hizbullah ise 80'den fazla İsrail askerinin öldürüldüğünü 600 kadarının ise ağır yaralı olduğunu bildirdi..

İsrail Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden alınan veriler  , son güncellemede İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısının başladığı ve Hizbullah ile çatışmaların başladığı 7 Ekim 2024'ten bu yana aralarında subayların da bulunduğu 762 askerin öldürüldüğünü gösteriyor  . İşgal altındaki kuzeyde ise İsrail işgal ordusundan yaralıların sayısı 5 binin üzerine çıktı.

İşgal ordusu, Güney Lübnan'a yönelik İsrail saldırısının başlamasının ardından ilk kayıplarını açıklarken, 3 Ekim 2024'te   Güney Lübnan'da 1-2 Ekim tarihleri ​​arasında yaşanan çatışmalarda dokuz askerin öldürüldüğünü , ilk sekiz ölümün gerçekleştiğini duyurdu.

Askerlerin çoğu İsrail'in elit birimi "Egoz"dandı. Ayrı bir olayda başka bir paraşütçü de öldürüldü. İnsani kayıplar, İsrail işgal ordusunun güney Lübnan'a ikinci bir tümen göndermesi ve Hizbullah'ın sürekli roket ateşiyle karşı karşıya kalması sırasında meydana geldi.

Hizbullah ise 3 Ekim Perşembe günü yaptığı operasyonlar sırasında 17 İsrailli subay ve askeri öldürdüğünü açıklarken, İsrail medyası "zorlu bir güvenlik olayının" meydana geldiği ve ölü veya yaralı askerlerin Lübnan sınır bölgesinden nakledildiğine dair haberler yayınladı. .

İsrail işgal ordusu güçlerinin Lübnan'a ilk ilerleyişi, İsrail ordusunun paraşütçüler, komandolar ve 7. Zırhlı Tugay'dan oluşan 98. Tümeni tarafından yönetildi. Birim, Eylül 2024'ün başlarında Gazze sınırından nakledildi ve bunun için eğitim alıyordu. Operasyon.

İsrail işgal ordusu, 7 Ekim Pazartesi günü, Lübnan sınırında Hizbullah'la devam eden çatışmalarda 2 askerin öldüğünü, 2 askerin de ağır yaralandığını duyurdu. Ordudan yapılan açıklamada, "İki askerin havan mermisi ile vurulduğu" belirtildi.

yrıca 9 Ekim Çarşamba günü Lübnan'dan İsrail'in kuzeyinde sınıra yakın Kiryat Şmona yerleşimine düzenlenen füze saldırısında 2 İsraillinin öldüğü, Hayfa'ya düşen füzeler sonucu 6 kişinin yaralandığı belirtildi. Kiryat Shmona'ya yapılan füze saldırısı sırasında Demir Kubbe çalışmadı.

İsrail işgal ordusu, 17 Ekim Perşembe günü Lübnan'da 2'si subay 5 askerin öldürüldüğünü, 8 askerin ise ağır yaralandığını kabul etti. "Haaretz" gazetesi, Güney Lübnan'da ölen askerlerin bir binaya girdiğini, yarım saat sonra 4 savaşçının binayı basıp üzerine ateş açtığını bildirdi.

Bu arada İsrail raporlarında 23 Ekim Çarşamba günü, güney Lübnan'da meydana gelen mayın patlamasında dört askerin öldüğü ve on beş askerin yaralandığı, Büyük Tel Aviv'de ise barınaklara kaçarken kayıpların kaydedildiği belirtildi.

İsrail işgal ordusu da 25 Ekim 2024 Cuma günü, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'la devam eden çatışmalarda 5 askerin öldüğünü, 5 askerin de ağır yaralandığını duyurdu. Bu, işgal ordusunun 24 Ekim Perşembe günü 5 subayının öldürüldüğünü ve güneyde 6 askerin ağır yaralandığını kabul etmesinden sonraki gün geldi.

Gözlemcilere göre işgal, İsrail'in güney Lübnan'a saldırısı ve Hizbullah'la askeri çatışmalardan kaynaklanan insani ve maddi kayıpları gizliyor, fotoğraf ve fotoğraf ve video kliplerin dolaşımını engelliyor ve medya kuruluşlarına herhangi bir bilgi verilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor. Bu konuda, sıkı denetime tabi olan medya kuruluşları haricinde.

Hizbullah"a göre işgaldeki insan kayıpları

Hizbullah'ın operasyon odası, 23 Ekim 2024 Çarşamba günü yaptığı son açıklamalarda, “işgal ordusuna, teçhizatına ve çok sayıda subay ve askere, ön cephedeki beş cephe hattı boyunca ağır kayıplar verdirdiğini” ifade etti. Filistin'in derinliklerindeki yerlerine giden yol "işgal edildi."

Hizbullah'ın açıklamasına göre, İsrail'in güney Lübnan'a saldırısının başlangıcından bu yana işgalin kayıpları "85 ölü ve 600 yaralı subay ve askeri aştı" ve işgalin 28 "Merkava" tankını, dört askeri buldozeri, bir zırhlı aracı ve bir zırhlı aracı imha ettiğini ekledi. asker taşıyıcı, ayrıca 3 adet "Hürmüz 450" tipi insansız hava aracı ve "Hürmüz 900" tipi insansız hava aracını düşürdü.

Hizbullah aynı açıklamasında, işgal altındaki iç bölgelerdeki şehirleri etkileyen bombalamalara atıfta bulunarak, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki ve derinliğindeki askeri üs, mevki ve kışlalarda İsrail işgalinin verdiği kayıpların bu son rakama dahil olmadığını belirtti.

İki taraf arasındaki gerilimin bir yıldan fazla bir süre önce başlamasından bu yana, İsrail ordusunun tek bir Hizbullah saldırısında yaşadığı en büyük insan kaybı, Hayfa'nın güneyindeki bir İsrail askeri üssünde intihar drone'unun patlaması sonucu dört İsrail askeri öldürüldü.

Hizbullah, 14 Ekim 2024 Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "düşmana, bugün güney Hayfa'da tanık oldukları şeyin, halkımıza saldırmaya devam etmeye karar vermesi halinde kendisini bekleyenlerle yalnızca küçük bir karşılaştırma olduğunu" taahhüt etti. Hayfa "özel ve karmaşık bir operasyon" olacak.

Ayrıca savaşçılarının "İsrail'in hava savunma sistemlerini işgal etmek amacıyla Nahariya ve Akko bölgelerindeki çeşitli hedeflere düzinelerce füze ateşlediğini" de ifade etti. Eş zamanlı olarak İslami Direniş Hava Kuvvetleri, bazıları da dahil olmak üzere çeşitli insansız hava araçlarından oluşan sürüler halinde ateş açtı. İlk kez Akko ve Hayfa'nın çeşitli bölgelerine doğru kullanılıyordu."

 

Güncellenme Tarihi : 27.10.2024 21:58

İLGİLİ HABERLER