Spor
  • 7.7.2024 10:54

Hollanda'nın dünya yıldızı Barış Alper'i öve öve bitiremedi

Dünya yıldızı Barış Alper Yılmaz’ı yere göğe sığdıramadı! Milli yıldızımız için övgü dolu sözler: “Bizi çok zorladı”

Son dakika haberleri… A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na çeyrek final aşamasına veda etti. Son 8 takım arasına kalan ve yarı final için müthiş bir mücadele veren milliler, Hollanda'ya karşı 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçla birlikte turnuvaya veda eden A Milli Takım'ın yıldızı Barış Alper Yılmaz, Hollandalı futbolcular tarafından yere göğe sığdırılamadı.

BARIŞ ALPER YILMAZ TAKIMIN EN İYİLERİNDENDİ

Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, turnuva boyunca gösterdiği performansla A Milli Takım'ın en iyileri arasında yer aldı.

Milli futbolcu, birçok Avrupa takımının transfer listesine girmişken Avusturya ve Hollanda maçında yaptıklarıyla takdir topladı.Öte yandan milli futbolcumuz için Hollanda'nın dünya yıldızı Virgil van Dijk, karşılaşmanın ardından övgü dolu sözler kullandı.

İşte van Dijk'ın maç sonunda yaptığı tüm açıklamalar…

"Sonlara doğru geri çekildik. Türkiye çok fazla risk aldı ve üstümüze geldi. Sonunda yarı finale yükseldik. Taraftarlarımızla güzel bir kutlama yaptık. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz.'' ''Stadyumda çok fazla Türk taraftar vardı. Takımımla çok gurur duyuyorum. Biz de çok iyi başladık, topa sahip olmada ve rakibin topa sahip olmasında. Sonra daha özensiz oynadık ve tehlikeli yerlerde toplar kaybettik." "Sonuç olarak, çok fazla top kaybı yapmamamız nedeniyle kontrataklarla daha tehlikeli oldular. İkinci yarıda sakin kalmalı ve yakaladığımız fırsatları değerlendirmeliydik. Bunu da iyi yaptık. Elinizden gelen her şeyi yapmalısınız ve biz de yaptık.'' ''Bir kurtarışa, bir müdahaleye ya da başka bir şeye herkesin nasıl tepki verdiğini görüyorsunuz. Bunu birlikte yaptık ve yarı finale çıkmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Şimdi toparlanıp bir başka zorlu maça hazırlanacağız."

"BARIŞ ALPER YILMAZ SÜREKLİ KOŞUYORDU"

"Birinci yarı bile birbirinden farklıydı. İyi başladık, topa sahip olduk. Türkiye biraz geride kalmıştı. Sonrasında Türkiye golü attı. Arda Güler'in çok güzel bir pasıyla gol geldi. Biz sonrasında sakin kaldık ve ikinci yarıya başladık."

"Çok çalıştık ama sonucu da aldık. Barış Alper Yılmaz sürekli koşuyordu. Ele avuca sığmaz şekilde koşuyordu. Her savunmacı için zordur. Bizi çok zorladı. Gol atamadı ama. Eğer bir şekilde onu tasvir edecek olursak, gerçekten önemli bir oyuncu."

Öte yandan Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman, Ferdi Kadıoğlu için övgü dolu sözler kullandı. Koeman, "Ferdi Kadıoğlu harika bir oyuncu, bugün müthiş bir performans sergiledi." diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 7.7.2024 11:02

İLGİLİ HABERLER