Gündem
  • 23.8.2024 10:09

Husiler İsrail'e petrol götüren iki gemiyi vurdu.. Gemilerden biri batıyor

Husiler Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde iki geminin hedef alındığını duyurdu

Husi "Ensar Allah" grubu Perşembe akşamı Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki iki ticari gemiyi hedef aldığını duyurdu

"İlk operasyonda, İsrail düşmanıyla ilgilenen bir şirkete ait (SOUNION) petrol gemisi hedef alındı ​​ve işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararı ihlal edildi. Gemi, Kızılda seyrederken isabetli ve doğrudan vuruldu." Allah'a şükür deniz batma tehlikesiyle karşı karşıya."

Denizcilik İdaresi: Yemen'in Aden kentinin güneyinde bir geminin yakınında bir dizi patlama meydana geldi

Denizcilik İdaresi: Yemen'in Aden kentinin güneyinde bir geminin yakınında bir dizi patlama meydana geldi

Sözlerine şöyle devam etti: "Diğer operasyonda yine İsrail düşmanıyla ilgilenen bir şirkete ait olan Sw North Wind I gemisi hedef alınmış ve işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararı ihlal edilmiştir. Doğrudan ve tam isabetle vurulmuştur. Aden Körfezi'nde ve Kızıldeniz'de seyrederken."

"Deniz kuvvetleri, insansız hava kuvvetleri ve füze kuvveti, iki askeri operasyonun uygulanmasına çok sayıda hücumbot, balistik ve kanatlı füze ve insansız hava aracıyla katıldı."

Sarie, "Yemen Silahlı Kuvvetlerinin, İsrail düşmanına deniz ablukası uygulamaya devam ettiğini ve daha önceki açıklamalarda açıklanan askeri operasyonlar alanında kendisiyle bağlantılı veya onunla ilgilenen şirketlere ait tüm gemileri hedef aldığını doğruladığını" doğruladı.

Saldırganlık durdurulana ve Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerimize yönelik abluka kaldırılana kadar Yemen silahlı kuvvetlerinin operasyonları durmayacağını vurguladı .

Güncellenme Tarihi : 23.8.2024 10:14

İLGİLİ HABERLER