Gündem
  • 23.8.2024 08:57

PKK'nın siyasi ayağı bölücü DEM'in devlete maliyeti 940 milyon lira...

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener PKK ve DEM konusunda harika bir yazı kaleme aldı. Şener Türk devletini yıkmak isteyen DEM'in devlete maliyetini kalem kalem çıkardı. Rakam ürkütücü boyuttaydı..

Parası Hazine’den TBMM’de terör propagandası; Yıllık faturası 940 milyon TL

Türkiye, yurtiçinde ve sınır ötesinde 3 bin metre rakımdan yüksekteki dağların tepesinde PKK terör örgütü ve onun Suriye, İran, Irak’taki yapılanmaları ile başarılı bir mücadele verirken Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi içinde terörün propagandasını ve bölücülüğü engelleyemiyor.

İkiyüzlülüğün, utanmazlığın içinde başkent Ankara’da adeta bir “demokrasi sirki” kurulmuş; Tüm Türkiye her gün kürsüden terör propagandası ve bölücülük yapan, PKK elebaşı bebek katilini savunan PKK/DEM’li sözde milletvekillerinin gösterisini seyrediyor.

Dünyada terör örgütünün bu kadar kolay propagandasının yapıldığı bir meclis göremezsiniz.

SHP, PKK’LILARI MECLİS’E SOKTU

PKK terör örgütü 15 Ağustos 1984 akşamı Siirt’in Eruh ve Hakkâri’nin Şemdinli ilçelerinde gerçekleştirdiği: bir askerimizin şehit düştüğü, 9 asker ve 3 sivilin yaralandığı saldırılardan sadece 6 yıl sonra SHP eliyle TBMM’ye milletvekili soktu.

7 Haziran 1990 tarihinde ise, SHP’den ayrılan on bir milletvekili tarafından PKK’nın ilk siyasi partisi HEP kuruldu. PKK terör örgütü, Anayasa Mahkemesi’nin HEP’i kapatmasının ardından DEP, ÖZDEP, HADEP, DEHAP, DTP, BDP adıyla TBMM’de temsil edildi. 2012’de HDP adıyla siyasi faaliyetlerine devam ederken 2021 yılında Anayasa Mahkemesi’nde kapatma davası açıldı.  Aradan üç yıl geçti AYM bir karar veremedi. Bu arada PKK/HDP kendini kapattı, 2023 seçimlerine YSP adıyla girdi. Kısa süre sonra adını HEDEP’ye çevirdi, Yargıtay’ın uyarısı üzerine de bugün DEM adıyla TBMM’de terör propagandası ve bölücülüğe devam ediyor.

‘PKK’NIN MİLİS GÜCÜ DEM’

Bahçeli, TBMM’de yapılan PKK propagandası ve bölücülük faaliyetlerinin yıllık faturasını da şöyle açıkladı: “PKK’nın milis unsuru olan DEM’in TBMM’de 57 milletvekili bulunmaktadır. Bu milletvekillerin devlet hazinesine yıllık maliyeti 116 milyon 280 bin liradır.

Ayrıca DEM’in 171 milletvekili danışmanın hazineden aldığı yıllık maaş 133 milyon 380 bin lira, 10 grup danışmanının yıllık maaş külfeti 8 milyon 400 bin lira, 30 büro personelinin aldığı yıllık maaş da 23 milyon 400 bin liradır. Daha vahimi de DEM’in 2024 yılında hazineden aldığı yardım miktarının yaklaşık 658 milyon lira olmasıdır. Bu kapsamda terör ve bölücülük odağı DEM’indüşman olduğu devletten 2024 yılında alacağı toplam parasal büyüklük yaklaşık 940 milyon liradır.”

Devlet Bahçeli, PKK/DEM’in 57 DEM milletvekilinin maaşlarının ve yapılacak Hazine yardımının kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılması önerisinde bulundu.

NEDİM ŞENER'İN YAZISININ TAMAMI AŞAĞIDAKİ LİNKTE

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/parasi-hazineden-tbmmde-teror-propagandasi-yillik-faturasi-940-milyon-tl-42510286

Güncellenme Tarihi : 23.8.2024 09:09

İLGİLİ HABERLER