Gündem
  • 14.10.2024 11:37

Husilerin bir yıldır vurduğu İsrail'in Eliat Limanı iflas ettiğini açıkladı

Husilerin saldırıları Eilat limanını iflas ilan etmeye itti

World Cargo News internet sitesi, İsrail'in Eilat limanının, Husilerin Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırıları sonucunda faaliyetinde yüzde 85 oranında azalma olması nedeniyle iflas ilan ettiğini doğruladı.

Deniz taşımacılığı ve denizcilik konularında uzmanlaşmış internet sitesinin raporunda, Yemen'deki Husi saldırılarının Kızıldeniz sularındaki nakliye gemileri üzerindeki ekonomik etkisinin hacimlerde %85 oranında azalmaya neden olduğu ve bunun da limanın mali talepte bulunmasına yol açtığı belirtildi . İsrail hükümetinden yardım.

Elat | Israel, Map, History, & Facts | Britannica

Şöyle ekledi: "Geçen yıl 7 Temmuz'da Knesset Ekonomik İşler Komitesi önünde CEO Gideon Gilbert'in bildirdiğine göre, 2022'nin dördüncü çeyreğindeki kısa artışa rağmen limanda 8 ay boyunca herhangi bir faaliyet veya gelir görülmedi."

Israel's Eilat Port sees 85% drop in activity amid Red Sea Houthi attacks |  Reuters

Kıyı kenti Eilat'ın ağırlıklı olarak dökme mal, potas ve araba ithalatı ile uğraştığı ve Akdeniz'deki Aşdod ve Hayfa limanlarından çok daha küçük olduğu, ancak Husi saldırılarının İsrail ticaretini büyük ölçüde etkilediği dikkat çekiyor.

Bir yılı aşkın süredir İsrail saldırısı altında acı çeken "Gazze'yle dayanışma amacıyla" Husilerin, Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde İsrail kargo gemilerini veya onlara bağlı gemileri füze ve füzelerle hedef alması dikkat çekiyor. İHA'lar aynı zamanda Tel Aviv'i ve bir dizi İsrail bölgesini ve limanını da hedef alıyorlar.

Güncellenme Tarihi : 14.10.2024 11:52

İLGİLİ HABERLER