Gündem
  • 14.10.2024 11:52

Türkiye tarihinde ilk kez Amerikalı olmayan savaşçıları kabul edebilir

Türk gazetesi: Ankara ilk kez Amerikalı olmayan savaşçıları kabul edebilir

Milliyet gazetesi, Ankara'nın Eurofighter uçağı satın almayı kabul etmesi halinde Türk Hava Kuvvetlerinin tarihinde ilk kez Amerikan yapımı olmayan uçakları kullanabileceğini yazdı.

Airbus ve Almanya'dan İsviçre'ye Eurofighter Typhoon teklifi |  SavunmaSanayiST

Haber TV kanalı dün akşam Cuma günü kaynaklara dayandırarak, Almanya'nın Eurofighter savaş uçaklarının tedariği konusunda Türkiye ile teknik müzakerelere başlamayı kabul ettiğini bildirdi. Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise daha önce Türkiye'nin bundan 40 savaş uçağı almayı planladığını söylemişti. Tip, İngiltere ve İspanya'nın onayını almış, Almanya'yı ikna etmeye çalışıyor. Londra, Berlin'in itirazlarının ortadan kaldırılmasına yardım etme sözü verdi.

Eurofighter Typhoon mu F-16 mı? Eurofighter Typhoon savaş uçağının  özellikleri ve fiyatı ne kadar? | TGRT Haber

Milliyet şöyle devam etti: “Türk Hava Kuvvetleri, tarihinde ilk kez Amerikan yapımı olmayan bir savaş uçağı kullanacak. Ama bu uçakların en büyük avantajı radarlarının olması.” Eurofighter ile alacağımız AESA artık dünyada hava çatışmalarının seyri değişti. daha ziyade, modern radarlar kullanılarak düşmanın erken tespit edildiği ve füzelerin fırlatıldığı bir dönem, Yunanistan'ın fırlattığı Rafale uçağı sayesinde elde ettiği bir güç. "O bunu Fransa'dan aldı, artık onunla eşit düzeyde olacağız."

Defence Turk on X: "🛡️Eurofighter Typhoon Tranche 3 savaş uçağı  🔸Türkiye'nin 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı talebi bulunuyor  https://t.co/MsY1zZ9nrF" / X

Türkiye'nin beşinci nesil milli savaş uçağı KAAN'ı geliştirme projesinden vazgeçme niyetinde olmadığını belirten gazete, şöyle devam etti: "Şimdi neden (Eurofighter) alıyoruz? Ayda iki KAAN uçağı, yılda ise 24 uçak üretmeyi hedefliyoruz." Hedefimiz ortalama 200 uçaklık bir filoya ulaşmak ve o zamana kadar vatanımızın semalarını en iyi şekilde korumamız gerekiyor, bu yüzden Eurofighter'ı satın alıyoruz. 

 

Güncellenme Tarihi : 14.10.2024 12:07

İLGİLİ HABERLER