Gündem
  • 11.10.2024 23:53

İbrahim Cabbari : İran'ın füze saldırısında çok sayıda İsrail F-35 uçağı imha edildi

İran'ın füze saldırısında çok sayıda İsrail F-35 uçağı imha edildi

Tuğgeneral İbrahim Cabbari, Çarşamba günü Tahran'da düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, İran'ın 1 Ekim'de Gerçek Vaat II operasyonu kapsamında İsrail rejimine karşı ateşlediği füzelerin yüzde 90'ının hedefine başarıyla ulaştığını söyledi.

Füze saldırısı sırasında İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, İsrail rejiminin hava savunma sistemlerine karşı eş zamanlı olarak "siber ve elektronik harp operasyonları" gerçekleştirdiğini ve füzelerin hedefleri vurabildiğini aktardı.

General, İran'ın balistik füzelerinin İsrail rejimine ait önemli F-35 savaş uçakları üslerini ve hangarlarını başarıyla vurduğunu ve bu savaş uçaklarının önemli bir kısmını patlattığını söyledi.

Siyonist rejim ve ABD'nin, İran saldırısını savuşturmak için tüm gelişmiş teçhizatlarını kullanmalarına rağmen, askeri ve istihbarat açısından tam bir sürprizle karşılaştıklarını kaydetti.

İran, 1 Ekim'de İsrail'in Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ve Devrim Muhafızları Ordusu Generali Abbas Nilforuşan'ı öldürmesine, işgal altındaki Filistin topraklarındaki Siyonist rejimin askeri ve istihbarat üslerine 200'e yakın balistik füze fırlatarak yanıt verdi.

Siyonist rejim misilleme tehdidinde bulunurken, İranlı yetkililer, Tahran'ın İsrail'in herhangi bir eylemine vereceği karşılıklı cevabın sert, orantılı ve iyi hesaplanmış olacağı uyarısında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 12.10.2024 00:01

İLGİLİ HABERLER