Gündem
  • 11.10.2024 23:44

İsrail ajansı : HAMAS'ın çok yüksek askeri yetenekleri var

"Hamas'ın yüksek savaş yeteneklerine ilişkin tehlikeli bir İsrail raporu"

İsrail i24 ajansı, Jabalia kampındaki ordu güçlerinin, altı aydan uzun bir süre önce yıkıldığı açıklanan tünellerin artık yeniden çalışmaya başladığını ve Hamas savaşçıları tarafından aktif olarak kullanıldığını doğruladığını ortaya çıkardı.

 açısından savaşın başında nasıl savaşıyorlarsa öyle savaşıyorlar ve mücadele düzeyleri azalmıyor, artıyor."

Ajans, Jabalia'da görev yapan ordu askerlerinin sözlerini aktararak şöyle devam etti: "Hamas savaşçıları iyi organize olmuşlardı ve girişimize hazırlanıyorlardı. Güvenlik kameraları yerleştirdiler, evlere bubi tuzakları kurdular ve sanki savaşın başındaymış gibi savaşıyorlar. Silahların miktarı, seviyesi ve savaşma arzusu açısından savaş, aralarından kim geri çekilmeye karar verirse, "Sorunsuz ve koruma altında" kalır.

Pazartesi günü İsrail ordusu,  Beit Hanoun, Jabalia ve Beit Lahia bölgelerinde yaşayanları  tahliye etmeleri ve Al-Mawasi'de "yaratılan insani yardım" bölgesine doğru gitmeleri konusunda bir uyarıda bulundu.

Salı günü İsrail ordusu, Jabalia şehri ve kampı Beyt Lahia ve Beyt Hanun sakinlerine evlerini derhal boşaltma çağrısını tekrarladı ve güçlerin bu bölgeyi havadan ve karadan güçlü bir şekilde bombalayacağı konusunda uyardı.

Cumartesi gecesi İsrail ordusu,  kendi ifadesiyle "Hamas'ın askeri yapısını yeniden kurma çabalarına" işaret eden bilgilere atıfta bulunarak, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yeni bir kara operasyonunun başladığını duyurdu.

Güncellenme Tarihi : 11.10.2024 23:48

İLGİLİ HABERLER