Gündem
  • 24.3.2022 09:58

İhbarcı CHP'li Bodrum Belediyesi'ndeki yolsuzlukları ortaya döktü.. Yemiş bitirmişler

 Bodrum Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu…

Bodrum Belediyesi’ne imar usulsüzlükleri iddiaları nedeniyle operasyon başlatıldı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi (KOM) ekipleri akşam saatlerinde Bodrum Belediyesi’nde inceleme başlattı. 40 kişilik KOM ekibi Bodrum Belediyesi İmar Müdürlüğü’nü kapattı. İçeride bilgisayar kayıtları, evraklar ve belgeler toplanıyor.

BELEDİYE BAŞKANI DA İMAR MÜDÜRÜ DE İÇERİDE

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Turgay Kaya ile İmar ve Şehircilik Müdürü Melike Yapıcı Topuz'un da binada olduğu öğrenildi.

ÇALIŞAN İHBARI…

Operasyonun düğmesine İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde çalışan, 11 gün önce Başkan Ahmet Aras tarafından görevinden uzaklaştırılan ve zabıtaya gönderilen O.K.'nın iddiaları üzerine basıldı. O.K., Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'a belediyedeki usulsüzlüklerle ilgili mektup gönderdi. Mektubun gönderilmesinin ardından hiçbir işlem yapılmazken, O.K. görevden uzaklaştırıldı.

Bu mektupta parsel parsel yapılan yanlışlar anlatıldı. Polise de ulaşan bilgiler üzerine KOM ekipleri operasyon başlattı. O.K.'nin ihbarında Bodrum Belediyesi'nde imar usulsüzlüklerine ilişkin birçok iddiaya yer verdi.

 İŞTE İDDİALAR….

O.K.'nin iddiaları arasında;

*Türkbükü 231 ada 6 parsel için; A şahsına imar durumu verilmezken, B şahsına parsel ulaşan yolların kamu eline geçmemesine rağmen verilmesi,

*Gündoğan 387 ada 14 parselin kotları 2 metre yükseltilerek onaylanması,

* Dereköy 203 ada 1 parsel tarım arazisine kat ittifakı kurulmaması gerektiği halde kat ittifakının personele baskı yapılarak kurdurulması,

*Akyarlar 262 ada 1 parselde bina çekme mesafelerine uyulmaması, Çed kararı olmadığı hatta Mimarlar Odası'nın şikayetine rağmen ruhsat verilmesi,

*İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde çalışan mimarlara baskı yapılarak büyük projelerin hızlıca ilerletilmesi,

*Gündoğan 549 ada, 57 parselde tadilat projesine yanlış imar verilmesi bulunuyor.

DOSYALARI POLİS TOPLUYOR

Bodrum Belediyesi'nde inceleme yapan KOM ekipleri, O.K.'nin iddialarının olduğu dosyaları topluyor.

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI

Başlatılan operasyonla ilgili Bodrum Belediyesi'nden de açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde görevliyken görev yeri değiştirilen bir personelin iddiaları doğrultusunda başlatılan soruşturmayla ilgili olarak, "Kamuoyuna yansıyan hususlarla ilgili Cumhuriyet Savcılığınca talep edilen belgeler Emniyet Müdürlüğü personeline teslim edilmektedir" denildi. Henüz konuya ilişkin gözaltına alınan bir personel ya da yönetici olmadığı da belirtildi. Polisin Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde incelemesi sürüyor.

 Bodrum Belediyesi'ndeki operasyonla ilgili flaş detay! Terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan’ın avukatlığını yapmış

Muğla’da CHP’li Bodrum Belediyesi'ndeki imar usulsüzlükleriyla ilgili eski belediye çalışanının ihbarı üzerine operasyon düzenlendi. Operasyonla ilgili ayrıntılar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İmardan sorumlu Başkan Yardımcısı Turgay Kaya’nın daha önce terörist başı Abdullah Öcalan’ın avukatlığını yaptığı ortaya çıktı. Polis ekipleri tarafından Başkan Yardımcısı Kaya’nın HDP ile ilişkisi olduğu tespit edildi. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda şu ana kadar herhangi bir gözaltı yapılmadığı öğrenilirken, KOM ekipleri İmar Müdürlüğü’ndeki belge ve evraklar ile bilgisayar kasalarına incelemek üzere el koydu.

Muğla'da CHP'li Bodrum Belediyesi'ndeki imar usulsüzlükleriyle ilgili eski belediye çalışanının ihbarı üzerine operasyon düzenlendi.

Operasyon ile ilgili ayrıntılar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İmardan sorumlu Başkan Yardımcısı Turgay Kaya'nın daha önce terörist başı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yaptığı ortaya çıktı. Polis ekipleri tarafından Başkan Yardımcısı Kaya'nın HDP ile ilişkisi olduğu tespit edildi. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda şu ana kadar herhangi bir gözaltı yapılmadığı öğrenilirken, KOM ekipleri İmar Müdürlüğü'ndeki belge ve evraklar ile bilgisayar kasalarına incelemek üzere el koydu.

Muğla'da Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, CHP'li Bodrum Belediyesi'nde eski bir belediye çalışanını imar usulsüzlükleri ile ilgili ihbarı nedeniyle harekete geçti. Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne giren polis ekipleri evrak, belge ve bilgisayar kasalarına incelemek üzere el koydu. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi talebi üzerine akşam saatlerinde Bodrum Belediyesi'nde giden 40 kişilik polis ekibinin İmar Müdürlüğü'nü kapatarak tüm kayıtları teker teker inceledi. Polis operasyonu sırasında Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İmardan sorumlu Başkan Yardımcısı Turgay Kaya ve İmar Müdürü Melike Yapıcı Topuz'un da binada olduğu öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANI DA BİLGİ ALDI

Aydın'ın Çine ilçesine şehit cenazesi için gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ankara'ya dönüşte gittiği Bodrum Havalimanı'nda Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu'ndan bilgi aldı. Operasyonda şu ana kadar herhangi bir gözaltı olmadığı öğrenildi. Geçmişte adı sık sık imar yolsuzlukları ile gündeme gelen Bodrum Belediyesi imardan sorumlu Başkan Yardımcısı Turgay Kaya'nın daha önce terörist başı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yaptığı ortaya çıktı. Kaya'nın HDP ile yakın ilişkisinin tespit edildiği öğrenildi. Polis ekipleri Kaya ile ilgili çarpıcı delillere ulaştı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2022 10:07

İLGİLİ HABERLER