Gündem
  • 30.8.2024 21:21

İmamoğlu Diyanet İşleri Başkanı'na saydırdı.. Kime hizmet ettiği belli değil, Allah onu ıslah etsin

Cumadan çıkan Ekrem İmamoğlu isyan etti! 'O adamın kime hizmet ettiği belli değil…'

Cuma namazı hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adının anılmaması üzerinden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sert sözlerle yüklenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Diyanet İşleri Başkanı bu ülkenin milli duygularını taşıyan bir insan değil. Allah onu ıslah etsin. Kime hizmet ettiği belli değil. Bu milletin inancını da mahvetti" ifadelerine yer verdi.

Hutbede, ''Bedir'den Malazgirt'e; Çanakkale'den 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ne; 15 Temmuz'dan günümüze kadar î'lây-i kelimetullah aşkıyla üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz bir vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi ve devlet büyüklerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum'' denildi.

İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ: "KİME HİZMET ETTİĞİ BELLİ DEĞİL..."

Cuma namazı çıkışı bu konuyla ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Topraklarının işgaline dur diyen komutanı, vatanını kurtaran insanı anmıyorsun. Diyanet İşleri Başkanı bu ülkenin milli duygularını taşıyan bir insan değil. Allah onu ıslah etsin. Kime hizmet ettiği belli değil. Bu milletin inancını da mahvetti" ifadelerine yer verdi.

Güncellenme Tarihi : 30.8.2024 21:58

İLGİLİ HABERLER