Gündem
  • 13.9.2024 01:17

İmamoğlu'nun üniversite diploması sahte mi?

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olamayacak mı? Üniversite diploması sahte iddiası...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak istenen mahkeme sonucu beklenirken şimdi de İmamoğlu'nun diploması hakkında bir iddia gündeme geldi. İmamoğlu'nun üniversite kaydının şaibeli olduğu, diplomasını da sahte olduğu öne sürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında katıldığı özel bir televizyon kanalında YSK üyelerine hakaret ettiği iddiası üzerine dava açılmıştı. İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişi. İmamoğlu davayı istinafa taşıdı, dava süreci devam ediyor.

İmamoğlu hakkında şimdide üniversite kaydının şaibeli olduğu ve diplomasının geçersiz sayılması gerektiğine ilişkin bir iddia ortaya atıldı.

İmamoğlu'nun İBB'nin sitesinde yer alan biyografisinde "1970 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğdu. Trabzon Lisesi’nden mezun olduktan sonra KKTC’de Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı. Bir süre sonra kaydını Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi İşletme bölümüne aldırdı. KKTC’de iki yıllık eğitimin ardından İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’ne yatay geçiş yaptı ve 1994 yılında mezun oldu." ifadeleri yer aldı.

Gazeteci Erdem Atay Youtube yayınında İmamoğlu'nun üniversite hayatı ve diploması hakkında çarpıcı iddiaları dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olamayacak mı? Üniversite diploması sahte iddiası... - Sayfa 5

Atay şunları söyledi:

Birisi şikayet etti onu. Bakalım CİMER ne yapacak onu. Ben diyorum ki 'İmamoğlu'nun diploması sahte'. Nasıl sahte? Bu İmamoğlu Kıbrıs'ta okudu, orayı kazandı. Oradan başka bir Kıbrıs üniversitesine geçti. Sene 1987. İmamoğlu gitti, İstanbul Üniversitesi'ne geçiş yaptı. Bambaşka bir bölüm okuyorken.

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olamayacak mı? Üniversite diploması sahte iddiası... - Sayfa 6

"YÖK ONAYLAMIYOR"

Sen ya dikey geçiş yaparsın ya yatay geçiş yaparsın. Hem dikey hem yatay geçiş yapamazsın. Girne Amerikan'da okulu her halde. Orada okuduğu başka bir bölümden, bir mühendislikti zannedersem. Okuduğu bölümden geçti. Nasıl geçti, yatay geçiş yaptı. Nereye? İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'ne. Aaa ne alakası var? Hem yatay hem de dikey geçiş yapmış. Ama daha önemli bir şey var. YÖK onaylamıyor.

 

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olamayacak mı? Üniversite diploması sahte iddiası... - Sayfa 7

O zaman Girne Amerikan Üniversitesi YÖK onaylı değil. Sen bu üniversiteden yatay ve dikey geçiş yapamazsın. ÖSYS'den aldığın puanla sen İstanbul Üniversitesine gidemezsin. Kıbrıs'tan gidemezsin. Ben diyorum ki bir sahtekarlık var. İstanbul Üniversitesi kayıtları ortada. Bana yatay ve dikey geçişinin evrağını çıkartsınlar.

Kıbrıs'ın üniversiteleri 1993'te geçti. YÖDAK kuruldu, öyle geçti. Sizin Cumhurbaşkanı yapacağınız adamın diploması sahte. Şimdi siz ne yapacaksınız. Söylediğiniz lafları yutun. İlke koyamıyorsunuz. İlkesizsiniz. 

Güncellenme Tarihi : 13.9.2024 01:21

İLGİLİ HABERLER