Gündem
  • 13.9.2024 01:34

Kamyonla çarptığı İsrail askerini böyle öldürdü

Filistin tankerinin Batı Şeria'daki otobüs durağına çarpması sonucu bir İsrail askeri öldü
Görüntülerde, kamyonun yakın zamanda yasallaştırılan Givat Assaf yerleşiminin yakınındaki muhafız karakoluna tam hızla girdiği görülüyor;

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerini hedef alan bir araçlı saldırı gerçekleştirildi.

Saldırının gerçekleştiği yerden gelen görüntülerde, Filistin plakalı bir kamyonun, yoğun bir otoyoldan çıkarak, bir otobüs durağının yanındaki İsrail Savunma Kuvvetleri karakoluna hızla girdiği ve ardından durduğu görülüyor.

IDF soldier killed as Palestinian tanker rams West Bank bus stop | The  Times of Israel

Magen David Adom ambulans servisi, saldırıda kritik yaralar alan 20'li yaşlardaki bir İsrailli adamı tedavi ettiğini söyledi. Olay yerinde öldüğü açıklandı ve daha sonra ordu tarafından bir asker olarak teşhis edildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından Kfir Tugayı'nın Nahşon Taburu'ndan, kuzeydeki Nof Hagalil şehrinden 24 yaşındaki Çavuş Geri Gideon Hanghal olarak adlandırıldı.

IDF, saldırganın olay yerinde askerler ve silahlı bir sivil tarafından vurulduğunu ve olayın terörizm olduğunu söyledi. Ordu, olay yerine konuşlandırılan güçlerin yol barikatları kurduğunu ekledi.

Saldırının Givat Assaf'ın dışındaki 60. Karayolu'nda gerçekleştiği iddia ediliyor. Burası hükümetin Haziran ayı sonlarında geriye dönük olarak yasallaştırdığı, eski bir kaçak karakol. Ancak yerleşim yerindeki evler, özel Filistin arazisine yerleştirildiği iddiaları nedeniyle hala izinsiz.

Güncellenme Tarihi : 13.9.2024 01:50

İLGİLİ HABERLER