Dünya
  • 15.6.2024 09:00

İngiltere basını: Türkiye'de binlerce Suriyelinin vatandaşlığı iptal edilecek

Londra merkezli The New Arab, Suriyelilerin vatandaşlıktan çıkarılma endişesi yaşadığını söyledi. Bu durumun diğer uyrukları da kapsadığı belirtildi.

İngiltere basınında, Türkiye'de binlerce Suriyelinin vatandaşlık haklarının iptal edilebileceği yönündeki haberler dolaşıma girdi.

Türkiye'deki Suriyeli mülteci nüfusu arasında bu durumun endişelere yol açtığı konuşuluyor.

Londra merkezli The New Arab, "Vatandaşlıktan çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Suriyeli mülteciler endişeli" başlıklı bir habere imza attı.

'Vatandaşlıktan çıkarılacaklar' iddiası

Haberde, binlerce Suriyeli mültecinin, 5 bin Suriyelinin Türk vatandaşlığından çıkarıldığı yönündeki söylentilerin ardından kaygı yaşadığı ifade edildi.

Vatandaşlıktan çıkarılacak kişilerin listelerinin önümüzdeki gün veya haftalarda açıklanacağı, listede sadece Suriyelilerin değil, birden fazla uyruğun da yer alacağı belirtildi.

"Suriyeliler arasında endişeye yol açtı"

Diğer taraftan, "İddialarla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı." denilerek şu not aktarıldı:

Haberler, Türkiye'de mülteci karşıtlığının yaygınlaşması nedeniyle Suriyeliler arasında endişeye yol açtı.

Türkiye'deki en büyük mülteci grubu

Suriyelilerin Türkiye'deki en büyük mülteci grubunu temsil ettiğine ilişkin not da haberde yer aldı.

Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli bir öğretmenin "Hiçbir yasal dayanak olmadan vatandaşlığı neden iptal edersiniz?" şeklindeki görüşü aktarıldı.

2009 yılında alınan bir karara göre verilen vatandaşlığın, başvurularda yanlış bilgi veya belge verilmesi halinde Türk hükümetince iptal edilebildiğine dikkat çekildi.

Güncellenme Tarihi : 15.6.2024 10:30

İLGİLİ HABERLER