Gündem
  • 27.6.2024 00:17

İnsan kaçakçılığı yapan Tuğgeneral gözaltında

Sınırda insan kaçakçılığı yapan generale gözaltı!
Suriye sınırında emir astsubayı ve bir uzman çavuşla birlikte insan kaçakçılığı yaptığı tespit edilen tuğgeneral B.Ç. gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da yürütülen insan kaçakçılığı soruşturmasında, Suriye'de görev yapan Tuğgeneral B.Ç.'nin makam aracıyla insan kaçakçılığı yapıldığı ortaya çıktı. Olayın ardından Tuğgeneral B.Ç.'nin emir astsubayı ve Uzman Çavuş koruması tutuklandı.

Milli Savunma Bakanlığı, olayla ilgili olarak idari soruşturma başlattı ve Tugay komutanının makam aracını kullanarak emir astsubayı ve koruma personelinin suç işlediğini doğruladı. Tuğgeneral B.Ç. emekliliğe sevk edildi.

Halk TV'nin haberine göre, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı derinleştirerek Tuğgeneral B.Ç. hakkında gözaltı kararı çıkardı. Ankara'da polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Tuğgeneral B.Ç., işlemlerin tamamlanmasının ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi.

Ne olmuştu?
Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, 20 Mayıs'ta köşesinde, Suriye'deki operasyon bölgesinde görevli bir tuğgeneralin makam aracıyla Suriye'den Türkiye'ye insan kaçakçılığı yapıldığını yazmıştı. Terkoğlu, "Konuştuğum kaynaklar, Suriye’deki birliklerde görevli Tuğgeneral B.Ç’nin emir astsubayının ve korumalığını yapan uzman çavuşun bu nedenle gözaltına alındığını söyledi" ifadelerini kullanmıştı. Terkoğlu, "Bu olayı araştırırken vakanın ilk olmadığını öğrendim. Özellikle alt rütbelerde, benzer birçok işbirlikçi ortaya çıkarılmış" demişti.

Güncellenme Tarihi : 27.6.2024 22:58

İLGİLİ HABERLER