Dünya
  • 5.10.2024 19:32

Interpol'den tarihi itiraf: Mafyaya yenildik

Suç örgütleri ve özellikle uyuşturucuyla mücadele etmek amacıyla kurulan Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock'tan tarihi bir itiraf geldi. Stock uyuşturucu mücadelesinde yaşananları anlattı.

Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock, ülkelerin uluslararası uyuşturucu ticaretini elinde tutan mafya ile mücadelede yenildiğini söyledi.

 

Foto - Interpol'den tarihi itiraf: Mafyaya yenildik

 

Stock, "Dünya, organize suçla mücadeleyi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Küresel suçlular haline geldiler ve tıpkı küresel şirketler gibi davranıyorlar." ifadelerini kullandı.

 

Foto - Interpol'den tarihi itiraf: Mafyaya yenildik

 

Ülkelerin uluslararası uyuşturucu ticaretini elinde tutan mafya ile mücadeleyi kaybetmek üzere olduğunu söyleyen Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock, " Dünya, organize suçla mücadeleyi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Küresel suçlular haline geldiler ve tıpkı küresel şirketler gibi davranıyorlar." dedi.

 

Foto - Interpol'den tarihi itiraf: Mafyaya yenildik

 

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) Genel Sekreteri Jürgen Stock'tan dikkat çeken "mafya" itirafı geldi.

 

Foto - Interpol'den tarihi itiraf: Mafyaya yenildik

 

Mafya, suç örgütleri ve çetelerle mücadelenin kaybedilmek üzere olduğu uyarısında bulunan Stock, "Dünya, organize suçla mücadeleyi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Küresel suçlular haline geldiler ve tıpkı küresel şirketler gibi davranıyorlar" ifadelerini kullandı. Stock, çetelerin Avrupa'da da istikrarsızlık yaratabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

 

Foto - Interpol'den tarihi itiraf: Mafyaya yenildik

 

Stock, çetelerin temel gelir kaynağının uyuşturucu ticareti olduğunu, çok sayıda başarılı operasyona rağmen piyasada uyuşturucu kıtlığı yaşanmadığına dikkat çekti. Stock, güvenlik güçlerinin müdahale edebildiği yasa dışı uyuşturucu ticaretinin genel orana göre sadece yüzde 15 ila yüzde 20 seviyesinde kaldığını vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 5.10.2024 19:33

İLGİLİ HABERLER