Gündem
  • 24.11.2023 10:59

Irak'ta iki Amerikan üssü saldırı altında

Irak'taki iki ABD üssü Direniş ateşi altında

Al Mayadeen'in Suriye muhabiri Perşembe günü, ABD işgal güçlerinin Suriye ordusu ve Doğu Suriye'deki Deyrizor'un kuzeydoğusundaki müttefik güçlerle temas hatları boyunca bulunan bölgeleri bombaladığını bildirdi.

Kaynaklar Al Mayadeen'e , Erbil havaalanındaki Amerikan üssünün yanı sıra Irak'taki Ayn el Esad üssünün Irak direnişi tarafından hedef alındığını bildirdi .

Çarşamba günü, Irak'taki İslami Direniş , uygun silahlar kullanarak sırasıyla Irak ve Suriye'deki ABD'nin Ayn el-Esad ve el-Şedadi üslerini hedef aldığını duyurdu.

Irak'taki İslami Direniş, iki Amerikan işgal üssüne düzenlenen 4 saldırının farklı zamanlarda gerçekleştiğini ve hedefleri doğrudan vurduğunu söyledi.

 Irak Hizbullah Tugayları'nın bir sözcüsü Al Mayadeen'e , Irak'taki İslami Direniş'in düşmanın davranışını takip ettiğini ve buna göre hareket edebildiğini söyledi.

Çarşamba günü yapılan açıklamada grup, iki üsse yönelik operasyonların, İsrail işgalinin Gazze halkına karşı işlediği suçlara yanıt olarak gerçekleştiğini, Şeridi'ndeki acımasız saldırının art arda 46'ncı gün devam ettiğini vurguladı.

Al Mayadeen'in Suriye muhabiri Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD işgal güçlerinin Suriye ordusu ve Doğu Suriye'deki Deyrizor'un kuzeydoğusundaki müttefik güçlerle temas hatları boyunca bulunan bölgeleri hedef aldığını bildirdi.

 

Güncellenme Tarihi : 24.11.2023 11:04

İLGİLİ HABERLER