Gündem
  • 4.3.2024 16:12

Irak'tan İsrail'in Hayfa'daki kimyasal fabrikasını vundular

 Limandaki kimyasal madde istasyonunun drone ile hedef alındığını duyurdu

https://arabicpost.net/wp-content/uploads/2024/03/-1-1.jpg

Hayfa Limanı/Reuters

Kataib Hizbullah, El Nujaba ve diğer İran destekli militanları kapsayan bir şemsiye grup olan " Irak'taki İslami Direniş ", 3 Mart 2024 Pazar günü Hayfa Limanı'ndaki kimya istasyonunu bir drone ile hedef aldığını duyurdu. 

هلع في حيفا من كارثة شبيهة بانفجار مرفأ بيروت – Elia Post

 Irak İslami Direnişi yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Gazze'deki işgale direnme ve halkımıza destek verme yaklaşımımızın devamı olarak ve gaspçı yapının çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere Filistinli sivillere karşı gerçekleştirdiği katliamlara yanıt olarak, Irak'taki İslami Direniş Mücahidleri 1 Mart Cuma akşamı saldırdı.” 

اغلاق خزان الامونيا في حيفا وتسريح 800 عامل - SWI swissinfo.ch
İnsansız hava aracıyla işgal altındaki topraklarımızdaki Hayfa Limanı'ndaki kimya istasyonunu vurdu.
İslami Direniş aynı zamanda "düşmanın kalelerini yok etmeye devam ettiğini" de doğruladı.

https://arabicpost.net/wp-content/uploads/2024/03/65e4787f40854.jpg

Geçtiğimiz Şubat ayının başında "Irak'taki İslami Direniş", İsrail'in Eilat kentindeki bir hedefe insansız hava araçlarıyla saldırdığını duyurdu.

İsrail'in Aşdod limanını da insansız hava araçlarıyla bombaladığını doğruladıktan günler sonra, 25 Ocak'ta İsrail'in Aşdod limanını insansız hava araçlarıyla hedef aldığını duyurdu ve limanın Irak'ın başkentine yaklaşık 1000 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydetti. Bağdat.

https://arabicpost.net/wp-content/uploads/2024/03/170811928.jpg

Irak'taki direniş grupları, "Washington'un Gazze Şeridi'nde ve Güney Lübnan'da sivilleri öldüren İsrail ordusuna askeri yardım sağlamaya devam etmesine" yanıt olarak ABD'yi silahlı operasyonların sayısını artıracağı konusunda uyarmıştı.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce sivilin kurban edildiği, benzeri görülmemiş bir insani felakete ve büyük altyapı yıkımına yol açan yıkıcı bir savaş yürütüyor. Tel Aviv, "Soykırım" suçları işlemek suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı huzuruna çıkıyor.

Güncellenme Tarihi : 4.3.2024 16:20

İLGİLİ HABERLER