Gündem
  • 4.8.2024 22:55

İran Haniye suikastine karışan 20 kişiyi yakaladı

Bir Amerikan gazetesi, Haniye suikastının şüphelilerini tespit etmek için İran'daki tutuklamaların ve geniş kapsamlı soruşturmanın ayrıntılarını ortaya koyuyor

NYT gazetesi, İran'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye düzenlenen suikastla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattığını bildirdi.

Moskova: Haniye'nin suikastı Gazze'de ateşkesi önlemeyi amaçlıyor

Amerikan gazetesinin aktardığına göre İranlı kaynaklar, İran'ın üst düzey istihbarat görevlileri, askeri yetkililer ve başkent Tahran'da ordu tarafından işletilen bir misafirhanenin çalışanlarının da aralarında bulunduğu 20'den fazla kişiyi tutukladığını söyledi .

İran'daki soruşturmaya aşina kaynaklara göre, tutuklamaların üst düzey bir Hamas liderinin suikastına olanak sağlayan "büyük ve aşağılayıcı güvenlik ihlali" sonrasında gerçekleştiğini doğruladı.

Gazete şunları belirtti: "Haniye'nin öldürülmesine gösterilen tepki, İran liderliğinin maruz kaldığı yıkıcı güvenlik başarısızlığının boyutunu doğruluyor; zira suikast, yeni cumhurbaşkanının yemin töreninden birkaç saat sonra ülkenin başkentinde yüksek düzeyde korunan bir komplekste meydana geldi (Masoud Pezeshkian) ).

Kaynak: New York Times

Güncellenme Tarihi : 4.8.2024 22:26

İLGİLİ HABERLER