İran İsrail'in kalbini vurdu, ölü sayısı açıklanmıyor
İran, İsrail'in kalbini vurdu
İran füzeleri, İsrail'in başkenti Tel Aviv'i vurdu.
İsrail ordusu, İran'a ait bir füzenin İsrail'in başkenti Tel Aviv'e düştüğünü açıkladı.
7 YARALI
İsrail Acil Yardım (MDA) ekipleri, İran’dan fırlatılan son füze saldırısının ardından 7 kişinin yaralandığını duyurdu.
MDA’dan yapılan açıklamada, İsrail’in merkezinde meydana gelen üç ayrı olayda sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale ettiği belirtildi.
Açıklamada, “İsrail'in merkezindeki üç olay yerinde, MDA paramedik ve acil tıp teknisyenleri, aralarında patlamadan kaynaklanan orta derecede yaralanmış yaklaşık 40 yaşında bir kadın ile cam parçaları ve patlamaya bağlı yaralanmalardan dolayı hafif durumda olan 6 kişinin de bulunduğu 7 yaralıya tıbbi müdahalede bulunuyor” denildi.
TEL AVİV VE MERKEZ BÖLGELERDE OPERASYON
İsrail Polisi, şarapnel parçalarının düştüğü merkez bölgeler ile Tel Aviv çevresinde çok sayıda noktada operasyon başlatıldığını açıkladı.
Yetkililer, olay yerlerinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve incelemelerin sürdüğünü bildirdi.
Beit Şemeş'te ağır kayıplar
İsrail Yayın Kurumu, işgal altındaki Kudüs'ün batısındaki Beit Shemesh yerleşim bölgesine düzenlenen büyük bir İran saldırısında dokuz kişinin öldüğünü bildirdi . İran'ın balistik füzesiyle hedef alınan Beit Shemesh'teki yaklaşık 20 kişiyle hala iletişim kurulamadığı , enkaz altında kalan insanlar olduğu, bölgede önemli bir yıkım yaşandığı ve diğer binaların da çökeceği endişesinin bulunduğu kaydedildi.
İsrail Kanal 12'nin haberine göre, İran'ın Beit Shemesh'e düzenlediği füze saldırısında yaralananların toplam sayısı 57'ye ulaştı; bunlardan 3'ünün durumu ağır, 3'ünün ise orta derecede yaralı olduğu belirtildi.
İran'ın İsrail'e yönelik bu saldırısı, mevcut savaşın başlangıcından bu yana türünün en büyüğü.
İsrail Ordu Radyosu, Beit Shemesh Belediye Başkanı'nın İran füzesinin doğrudan bir sığınağa isabet ettiğini ve çok sayıda can kaybına yol açtığını söylediğini aktardı.
İsrail'in "Walla" adlı internet sitesi, Beit Shemesh polis şefinin şehirde 4 binanın çöktüğünü söylediğini bildirdi.
Füzenin savaş başlığının 479 kilogram patlayıcı taşıdığını da sözlerine ekledi.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, birçok binanın ortasında güçlü bir patlama olduğu görülüyordu.
El Cezire muhabiri Muhammed Hairi, yerleşim yerindeki sakinlerin önceden herhangi bir uyarı almadığını ve İran füzesinin onları hazırlıksız yakaladığını söyledi.