Gündem
  • 2.10.2024 13:53

İran : İsrail'le geniş kapsamlı bir savaş istemiyoruz

İran, daha geniş kapsamlı bir savaşla "kesinlikle" ilgilenmediğini söylüyor..

İran, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Hamas siyasi lideri İsmail Haniye'nin suikastlarına yanıt olarak İsrail'e onlarca füze fırlatmasının ardından, "daha geniş kapsamlı bir savaşa kesinlikle ilgi duymadığını" ileri sürdü.

Hükümet Sözcüsü Fatemeh Mohajerani, Çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgesel tırmanıştan İsrail'in sorumlu olduğunu ve Tahran'ın kendini savunma amacıyla hareket ettiğini söyledi.

Mohajerani, İran'ın Haniye suikastının ardından halkının yanıt vermesi yönündeki taleplerine rağmen kendini "sınırladığını", "çünkü Gazze'de barışla ilgilendiğini" söyledi. Haniye, Temmuz ayında İran'ın başkenti Tahran'da, İsrail tarafından gerçekleştirildiğine inanılan bir saldırıda öldürüldü .

Sözcü, İsrail'in "bu atmosferi körüklediğini" söyledi ancak "toprağımızın bir karışının veya İran'ın onurunun lekelenmesine asla izin vermeyeceğiz" diye ekledi.

İran, İsrail'e 200 balistik füze fırlattı . İsrail ordusu, birçoğunun engellendiğini, ancak bazılarının İsrail'e ve işgal altındaki Batı Şeria'ya düştüğünü söyledi.

Güncellenme Tarihi : 2.10.2024 13:58

İLGİLİ HABERLER