Gündem
  • 20.10.2024 12:56

İran : Sinwar'ın o koltuktaki çatşma görüntüsü Müslümanlara ilham kaynağıdır

İran Dışişleri Bakanı Sinwar'ı övdü ve son görüntüsünü "ilham kaynağı" olarak nitelendirdi

İran Dışişleri Bakanı Abbas Araghchi, Hamas'ın eski liderinin ölümünü doğrulamasından X dakika sonra yaptığı açıklamada, öldürülen Hamas lideri Yahya Sinvar'ın "özverili kurtuluş mücadelesini" selamlayarak, "ölümden korkmadığını, Gazze'de şehit olmayı aradığını" söyledi .

Araghchi, Sinwar'ın savaş meydanında "sonuna kadar cesurca savaştığını" ve son fotoğrafının "bölgedeki Filistinli ve Filistinli olmayan direniş savaşçıları için bir ilham kaynağı" olduğunu söyledi.

Araghchi, açıklamasına, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne ait bir insansız hava aracı tarafından çekilen, Sinwar'ın yaralı halde bir sandalyede oturduğunu ve yüzü Filistin kefiyesiyle sarılı halde öldürüldüğünü gösteren bir görüntü ekledi.

İran'ın Birleşmiş Milletler'deki misyonu, İsrail'in Sinwar'ı öldürdüğünü duyurmasının ardından X'e benzer bir övgü yazısı yazmıştı.

Unutmayın: Sinwar , Hamas'ta uzun süredir  kilit bir oyuncuydu,  1980'lerin sonlarında militan gruba katılmış ve hızla saflarda yükselmişti. 7 Ekim saldırılarından sonra İsrail'in kilit hedeflerinden biri olarak daha da öne çıktı. İsrailli yetkililer ona "şeytanın yüzü" ve "Han Younis'in kasabı" adını verdiler.

Hamas, liderinin Çarşamba günü Gazze'deki askeri operasyonlarda öldürüldüğünü duyurmasının ardından Cuma günü liderinin ölümünü doğruladı. 

Güncellenme Tarihi : 20.10.2024 13:00

İLGİLİ HABERLER