Dünya
  • 28.2.2026 12:02

İran, Suudi Arabistan BAE, Kuveyt, Katar ve Bahreyn'i vurdu..

İran, ABD ve İsrail'in saldırılarına karşılık bölgedeki tüm ABD üslerine saldırılar başlattığını bildirdi. İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansına göre İran, ABD ve İsrail'in saldırılarına karşı bölgedeki ABD üslerine saldırılar başlattı. Bölgedeki tüm ABD üsleri ve çıkarlarının İran füzeleri tarafından hedef alındığı bildirildi. Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar ve Ürdün gibi ülkelerde eş zamanlı ABD üslerinin hedef alındığı kaydedildi.

İran Amerikan üssü bulunan, BAE, Bahreyn,Kuveyt ve Katar'a saldırı düzenledi.
Özellikle BAE'nin BAŞKENTİ Abu Dabi'de şiddetli patlama sesleri ve dumanlar yükseliyor.
İran'ın vurduğu BAE'de Bahreyn ve Kuveyt'te patlama sesleri sürüyor..
Bu ülkelerde bulunan Amerikan üsleri tek tek bombalanıyor..

İran, ABD Donanması'nın Bahreyn'deki Deniz Destek Üssü'ne (NSA Bahreyn) saldırdı. Mina Salman limanında patlamalar ve büyük bir duman bulutu bildirildi.

 

İran misilleme saldırılarında hangi bölgeleri hedef aldı?

Tim Lister'dan

Solda görülen fotoğrafta, Cumartesi günü Kudüs'ün Eski Şehri üzerinde bir hava savunma füzesi engellemesinin izleri yer alıyor.

Solda görülen fotoğrafta, Cumartesi günü Kudüs'ün Eski Şehri üzerinde bir hava savunma füzesi engellemesinin izleri yer alıyor.

Mahmoud Ilean/AP

İran, ABD ve İsrail'in Cumartesi sabahı yerel saatle İran askeri ve hükümet hedeflerine yönelik saldırılarına başlamasının ardından, Körfez'deki çeşitli ülkelerdeki ABD askeri tesislerini hedef aldığını ve İsrail'e füze yağdırdığını açıkladı.

Bölgedeki birçok ülkede, gelen füzeleri engellemek için füze savunma sistemlerinin konuşlandırılmasıyla patlama sesleri yankılandı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na (İDGK) bağlı bir yayın organı olan Nour Haber Ajansı'na göre, İran İsrail'e "düzinelerce" balistik füze fırlattı . Herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

İran Devrim Muhafızları, Katar'daki El-Udeid Hava Üssü, Kuveyt'teki El-Salem Hava Üssü, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki El-Dhafra Hava Üssü ve Bahreyn'deki ABD deniz üssünün hedef alındığını açıkladı . İran devlet medyasına göre , Ürdün'deki Muwaffaq Al-Salti Hava Üssü ve Kuzey Irak'taki bir ABD üssü de hedef alındı.

Hasarın boyutu henüz netleşmedi: Birleşik Arap Emirlikleri'ne birkaç füze fırlatıldı ve bunlar etkisiz hale getirildi. Birleşik Arap Emirlikleri'nin resmi haber ajansına göre, füze parçalarından bazıları yerleşim bölgesine düştü ve bir sivilin ölümüne neden oldu.

Fırlatmalardan biri Bahreyn'deki bir ABD donanma tesisine isabet etti. Can kaybı bildirilmedi.

Katarlı bir yetkili, Katar'ın ülke üzerinde İran'a ait iki füzeyi engellediğini söyledi.

Kuveyt Genelkurmay Başkanı yaptığı açıklamada, "Hava savunma sistemleri gelen füzeleri etkisiz hale getirdi" dedi.

Ürdün ordusu, hava savunma sistemlerinin Krallığı hedef alan iki balistik füzeyi başarıyla engellediğini açıkladı.
Birleşik Arap Emirlikleri hava sahasını kapatıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri Genel Sivil Havacılık Otoritesi, uçuşların ve mürettebatın güvenliğini sağlamak ve ülke topraklarını korumak amacıyla ihtiyati tedbir olarak ülke hava sahasının geçici ve kısmi olarak kapatıldığını duyurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri hava sahasını kapatıyor.

Yetkili makam, bu kararın güvenlik ve operasyonel risklerin kapsamlı ve doğru bir değerlendirmesine dayanarak ve ilgili yerel ve uluslararası yetkililerle tam koordinasyon içinde alındığını teyit ederek, BAE hava sahasının güvenliğinin ve hava egemenliğinin en büyük öncelik olduğunu vurguladı.

Yetkililer ayrıca, gelişmeler yaşanır yaşanmaz ilgili makamları ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini açıkladılar ve yolcuları uçuş programlarıyla ilgili son gelişmeleri takip etmek için havayollarıyla iletişime geçmeye çağırdılar; havayolları ve yerel makamlar tarafından yolculara gerekli konaklama ve yiyecek-içecek imkanlarının sağlanacağının altını çizdiler.

Yetkililer, yolcuların ve uçuş ekiplerinin güvenliğinin en büyük önceliği olduğunu vurgulayarak, en yüksek güvenlik standartlarını sağlamak için gerekli tüm önlemleri alma taahhüdünü yineledi ve bu olağanüstü koşullar sırasında herkesin iş birliği ve anlayışına teşekkür etti. Ayrıca, kamuoyunu yalnızca resmi ve akredite kaynaklardan bilgi edinmeye çağırdı.
İran'a ait balistik füzeler Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki El Dhafra Hava Üssü'nü vurdu.

İran'ın balistik füzeleri Cumartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki El Dhafra Hava Üssü'nü hedef aldı.

Ürdün'ün kuzeyindeki İrbid kentine bir önleme füzesi düştü.

Ürdün ordusu, krallığın çeşitli bölgelerinde semalarda duyulan seslerin Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri uçaklarından kaynaklandığını ve ülkenin kuzeyindeki İrbid'e bir önleme füzesinin düştüğünü açıklad

Devlet haber ajansı WAM'ın bildirdiğine göre, Birleşik Arap Emirlikleri de hava sahasını kapatacağını duyurdu.

Başkent Abu Dabi'de patlama sesleri duyuldu ve şehirden duman yükseldiği görüldü.

Katarlı bir yetkili, Katar'ın ülkesi üzerinde iki İran füzesini engellediğini söyledi.

Katarlı bir yetkili, Katar'ın ülkesi üzerinde İran'a ait iki füzeyi engellediğini söyledi.

Bu gelişme, İran'ın ABD saldırılarına karşılık vermeye çalıştığını gösteriyor.

Güncellenme Tarihi : 28.2.2026 14:08

İLGİLİ HABERLER